Apple voegt medisch expert toe aan gezondheidsteam

Rutger Otto
25 juni 2017, 11:15
1 min leestijd
Apple voegt medisch expert toe aan gezondheidsteam

Sumbal Desai is door Apple in huis genomen. Ze stond bij de Stanford-universiteit aan het roer van digitale gezondheidsprojecten. Bij Apple gaat ze een nog onduidelijke rol bekleden, maar waarschijnlijk wel op het gebied van gezondheid.

Sumbul Desai naar Apple

Er gingen al geruchten dat Desai was overgestapt naar Apple, maar deze week werd dat door Stanford zelf bevestigd. Wat de medisch expert precies gaat doen bij Apple is niet duidelijk. Het is echter aannemelijk dat ze een rol gaat bekleden bij één van Apples gezondheidsprojecten, zoals ResearchKit, HealthKit of CareKit. Een andere mogelijkheid is dat Desai ingezet wordt bij een nog geheim Apple-project. De afgelopen jaren heeft Apple veel vaker mensen aangenomen met een medische achtergrond.


Sumbul Desai werkte sinds 2008 bij Stanford. Daar begon ze als als arts voor interne geneeskunde. Daarna bekleedde ze nog functies als directeur voor strategische innovatie en medisch directeur. Het Center of Digital Health, waar Desai aan de leiding stond, bracht ook een app uit. MyHeart Counts is een app waarmee dagelijkste activiteit gemeten kan worden en is met name ontwikkeld voor mensen met een hart- of vaatziekte. Deze app werkt samen met Apples ResearchKit en werd samen met de universiteit van Oxford gemaakt.

iphone 5 watchos 4

Nieuwe Apple Watch

Achter de schermen bouwt Apple door aan gezondheidsfuncties voor zijn apparaten, maar dat doet het bedrijf in stilte. Het bedrijf van Tim Cook zou de mogelijkheden van medische meetfuncties in onder meer de Apple Watch bekijken. Zo gaan er geruchten dat er aan een bloedsuikerspiegelmeter wordt gewerkt en dat Apple met verwisselbare bandjes komt met meetapparatuur erin. Tim Cook zou daar recent al mee zijn gespot.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: ResearchKit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's