Student verdient $50.000 per jaar met jailbreaken
Redactie

Het jailbreaken van iDevices wordt steeds makkelijker. De ontwikkelaars van de jailbreaktools willen namelijk een breed publiek aanspreken met hun werk. Toch durven veel mensen nog niet zelf hun apparaat te jailbreaken. Een Amerikaanse student doet hier zijn voordeel mee, want hij verdient jaarlijks zo’n 50.000 dollar met het jailbreaken van apparaten.

Jailbreaken én unlocken

Naast het jailbreaken verdient de student ook door apparaten te unlocken. Vooral toeristen hebben hier vaak behoefte aan, want hierdoor kunnen ze veel geld besparen door in Amerika zelf een sim-kaart te kopen. In totaal heeft de student meestal 30 tot 40 klanten per week. Hij hoeft er dus geen extra bijbaantje bij te zoeken, want met een gemiddeld inkomen van 4.100 dollar in de maand kan hij zijn studie, huisvesting en hobby’s makkelijk betalen.

In Nederland worden er ook vaak dit soort jailbreak- en unlock-diensten aangeboden. Vaak is het niet nodig om een ander de jailbreak of de unlock te laten doen, want de software waarmee je dit kunt bereiken is enorm eenvoudig. Je hebt alleen je verstand, een computer en een usb-kabel nodig om je toestel te jailbreaken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.