Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple voorziet kaarten-app van Street View-achtige functie

Gijs Ettes
10 juni 2015, 13:43
1 min leestijd
Apple voorziet kaarten-app van Street View-achtige functie

Apple gaat kaarten-app Apple Maps waarschijnlijk voorzien van foto’s op straatniveau. Het bedrijf werkt aan een Street View-concurrent die in een toekomstige versie van Apple Maps beschikbaar wordt.

Lees verder na de advertentie.

Streetview-concurrent van Apple

Momenteel rijden er al cameravoertuigen van Apple rond om 360°-panorama-foto’s van straten te maken. Tussen 15 en 30 juni zijn deze te vinden in dertien regio’s in de VS, vier regio’s in het Verenigd Koninkrijk en in diverse plaatsen in Ierland. Tot nu toe heeft Apple grotendeels gebruikgemaakt van de kaarten van TomTom. Een Street View-concurrent heeft het bedrijf nog niet.

streetview-concurrent apple

Net als bij Street View van Google, die je de mogelijkheid geeft om plekken op straatniveau te ontdekken, worden gezichten en nummerplaten van auto’s vaag gemaakt, zodat deze in de uiteindelijke foto’s niet zichtbaar zijn. Op die manier wordt volgens Apple de privacy gewaarborgd bij het in kaart brengen van steden en straten.

Ov-informatie in Apple Maps

Apple Maps krijgt op termijn ook gedetailleerde ov-informatie, zodat je door diverse steden gemakkelijk met de bus, tram, trein of metro kunt reizen. De uitrol is vooralsnog beperkt. Zo wordt Apple Maps Transit aanvankelijk alleen in Amerikaanse steden als New York, Baltimore en Philadelphia beschikbaar en in een groot aantal Chinese steden. Daarnaast kun je de functie straks ook in Londen, Parijs en Toronto gebruiken.

Het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu