Streamingdienst Google Play All Access komt naar iPhone toe
Wouter Nijsen

De muziekstreamingdienst Google Play All Access komt in de komende weken naar iOS toe. De Spotify-concurrent is momenteel nog alleen in de Verenigde Staten te gebruiken.

Dit maakte Android-directeur Sundar Pichai donderdag bekend op de D11-conferentie van AllThingsD, waar al de hele week interessant nieuws en informatie vandaan komt. Zo vertelde Tim Cook eerder deze week nog dat er mogelijk Android-apps van Apple komen.

googleplayGoogle wil naar eigen zeggen de toegang tot Google Play All Access zo groot mogelijk maken, wat een app voor iPhones en iPads dan ook een logische zet maakt.

Nog niet in Nederland beschikbaar

Google Play All Acces kost momenteel 10 dollar per maand, waarmee Google de directe concurrentie aangaat met diensten als Spotify. Het is echter nog niet bekend of en wanneer Google Play All Access in Nederland beschikbaar zal zijn. Daar heeft het bedrijf nog geen uitspraken over gedaan.

De komst van de streamingdienst van Google is vooral interessant, omdat de geruchten over een iRadio-dienst van Apple blijven aanhouden. De laatste geruchten meldden dat Apple nog niet alle deals met de grote platenlabels rond heeft. Googles zet zou er voor kunnen zorgen dat Apple daar nog meer haast mee gaat maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.