De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Aanbod streamingdiensten vanaf 2018 in heel Europa gelijk

Lars Paijmans
8 februari 2017, 11:55
1 min leestijd
Aanbod streamingdiensten vanaf 2018 in heel Europa gelijk

Als je volgend jaar op vakantie gaat in Europa, is overal het streaming aanbod EU van Netflix, Spotify en andere streamingdiensten hetzelfde als in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Streaming aanbod EU gelijkgetrokken

De Europese Unie heeft besloten dat de barrières voor afzonderlijke landen opgeheven worden. Hierdoor krijgen diensten als Netflix in heel Europa een identiek aanbod. Goed nieuws, want nu wil het nog wel eens gebeuren dat je in Nederland een Netflix-serie kunt bekijken die in Frankrijk nog niet beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor Spotify, waar sommige albums wel in Nederland maar niet in het buitenland te beluisteren zijn.

streaming aanbod eu

In het document dat de Europese Commissie gedeeld heeft, is te zien dat de nieuwe regels vanaf 2018 ingaan. Ze gelden niet alleen voor filmdiensten als Netflix en HBO, maar ook voor sportwedstrijden, e-books, muziekdiensten en games.

In de praktijk zorgt dit ervoor dat je in ieder Europees land hetzelfde aanbod hebt als thuis. Op basis van je IP-adres en betaalgegevens kan worden bepaald wat dit aanbod precies is. De nieuwe regels zijn verplicht voor alle betaalde diensten, al mogen gratis diensten zelf weten of ze hun aanbod ook buiten Nederland beschikbaar maken.

Netflix in het buitenland

Met de nieuwe maatregelen is de EU weer een stap dichterbij een eenduidige Europese digitale markt. Als het voorstel wordt goedgekeurd door de Europese Commissie, hebben diensten nog negen maanden om zich op de nieuwe regels voor te bereiden. Vanaf volgend jaar komen onze maandelijkse Nieuw op Netflix tips dus ook van pas als je op vakantie bent.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu