Stralingswaarde iPhone 4S zeer hoog
Redactie

De stralingswaarde van Apple’s laatste iPhone is zeer hoog blijkt uit onderzoek van Tawkon. De telefoon heeft  SAR-waarde van 1,11 W/kg. De maximaal toegestane SAR-waarde is 1,6 W/kg.

Stralingswaarde

De iPhone komt gelukkig niet dicht in de buurt van maximaal toegestane stralingswaarde, echter is het wel zorgwekkend dat de iPhone zo’n relatief hoge stralingswaarde heeft in verhouding met de concurrentie.

De Galaxy-toestellen van Samsung scoren vele malen beter op het gebied van straling. De grote verliezer is de BlackBerry Bold 9700, dit toestel heeft de hoogste stralingswaarde.

Schadelijk?

Of u zich zorgen moet maken weet niemand precies. De straling kan een schadelijk effect uitoefenen op voornamelijk uw hersens. Echter lopen de resultaten van veel onderzoeken behoorlijk uiteen.

Wanneer u in het bezit bent van een iPhone, iPhone 3G of iPhone 3Gs hoeft u zich over de stralingswaarde in ieder geval geen grote zorgen te maken, bij deze toestellen ligt deze waarde namelijk vele malen lager dan bij de iPhone 4S.

Bent u in het bezit van een iPhone 4 of iPhone 4S en wilt u er zeker van zijn geen problemen te ondervinden door straling is het verstandig om uw iPhone in de vliegtuigmodus te zetten of uit te schakelen wanneer u gaat slapen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.