Storm8 reageert op aanklacht over het ‘stelen’ van nummers
Redactie

Storm8, het bedrijf dat vorige week is aangeklaagd wegens het stelen van telefoonnummers, heeft gereageerd op de aanklacht. In een officiële reactie laten ze weten dat het een bug betrof. De bug zou inmiddels zijn opgelost. De aanklager gelooft deze uitspraak niet, en gaat zet zijn aanklacht dus door. Er zal dus waarschijnlijk een rechtzaak volgen.

Vorige week berichtten we over de aanklacht. Storm8 zou middels hun applicaties allerlei informatie naar hun servers versturen. Tussen deze informatie zitten onder andere je locatie en telefoonnummer. De locatie-verzending kan je tegenhouden door op ‘Nee’ te tikken als je iPhone vraagt of de applicatie je locatie mag verzenden, maar de verzending van je telefoonnummer kan je niet tegenhouden.

Een journalist kwam toevallig achter de verzending van zijn informatie. Hij maakte hier melding van, en vervolgens heeft iemand een aanklacht gedaan. Wanneer de rechtzaak is, is nog niet bekend, maar wanneer hier meer over bekend is, kan je het hier lezen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.