Stop motion iPhone video brengt kartonnen iOS tot leven

Soms is het leuk om de routineuze handelingen die je dagelijks uitvoert, op andere wijze te zien. Vanuit die gedachte maakten Engelse studenten een stop motion iPhone video, grotendeels met karton en papier. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Carrie Bale, Doug Hindson en Jooyoung Ryo, drie studenten uit Londen, knutselden de onderstaande stop motion iPhone video in elkaar. In het filmpje wordt op charmante wijze in beeld gebracht wat we dagelijks op onze iPhone zien – en waar dat een afgeleide van is.

Stop motion iPhone refereert aan skeuomorfisme

Het filmpje heet ‘Skew’, een verwijzing naar skeuomorfisme: Apple’s keuze om met name iOS aan te kleden met digitale weergaven van echt materiaal. In die zin lijkt de iOS-versie in het filmpje niet meer op de huidige versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, aangezien Apple sinds iOS 7 skeuomorfisme heeft losgelaten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.