Stichting Klokhuis: Deze Nederlandse Apple-fanclub bestaat al 35 jaar

Redactie
11 april 2017, 8:30
1 min leestijd
Stichting Klokhuis: Deze Nederlandse Apple-fanclub bestaat al 35 jaar

Alles over iPhones en andere Apple-producten lees je natuurlijk op iPhoned. Maar wist je dat er ook fanatieke groep van zo’n 1300 Apple-fans zich meerdere keren per jaar verzamelt bij Stichting Klokhuis?

Lees verder na de advertentie.

Stichting Klokhuis: al 35 jaar een Apple-ontmoetingsplek

Stichting Klokhuis is een enthousiaste Nederlandse Apple-community die iedere keer weer honderden fans op de been brengt. Ze komen drie keer per jaar samen op een landelijke Klokhuisdag en ook op lokale bijeenkomsten. De stichting bestaat dit jaar 35 jaar, hoog tijd dus om eens kennis te maken.

De stichting bestaat uit een vijfkoppig bestuur en 30 vrijwilligers, die de organisatie op zich nemen. Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert de stichting een bijeenkomst (bijvoorbeeld in Nijmegen), waar iedereen terecht kan voor vragen over zijn Apple-apparatuur. Daarnaast vindt er vier keer per jaar een Klokhuis Werkplaats plaats. Hier worden grotere thema’s uitgediept, zoals het redden van je data op verschillende systemen.

Stichting Klokhuis

Daarnaast worden er meerdere keren per jaar Klokhuisdagen georganiseerd. Volgens de stichting verzamelen zich hier meer dan vierhonderd Apple-fans uit Nederland, België en Duitsland om verschillende presentaties bij te wonen. Sprekers delen hun beste Apple-tips, terwijl experts een handje helpen om problemen op te lossen. Op deze Klokhuisdagen kun je zelfs terecht voor hardware-reparaties en demonstraties.

Lijkt het je na het lezen over Apple online ook leuk om eens langs te gaan bij een dergelijke bijeenkomst, dan kom je via de website van de stichting alles te weten over de data, locatie en meer. De eerstvolgende Klokhuisdag is 2 september.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu