Steve Wozniak: ‘Apple is drie jaar te laat met de iPhone 6’

Rutger Otto
11 november 2014, 13:43
1 min leestijd

Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak komt weer eens met kritiek op zijn oude werkgever in het nieuws. Volgens hem is Apple drie jaar te laat met de iPhone 6 om er echt van te kunnen profiteren.

Lees verder na de advertentie.

‘Grote iPhone komt jaren te laat’

Wozniak denkt dat Tim Cook al veel eerder met een grotere iPhone 6 had moeten komen. Dat laat hij weten in een interview met CNNMoney. “Als Apple drie jaar geleden al een smartphone met groter scherm had gelanceerd, zou het een beter marktaandeel gehad hebben”, zegt hij. “Dan zou het betere concurrentie geweest zijn voor Samsung.”

Wozniak verliet Apple na tien jaar in 1987 om zich met andere zaken bezig te houden, maar hij is altijd fan van Apple gebleven. Dat betekent niet dat hij alleen maar apparaten van het bedrijf koopt. Tegenwoordig komt Woz vaak in het nieuws omdat hij kritiek uit op nieuwe gadgets (veelal ook op Apple-producten en -beslissingen).

Apple Watch succesvol

Apple Watch

Zo zit hij ook niet erg op de Apple Watch te wachten, die begin volgend jaar moet uitkomen. Woz noemt zichzelf overigens wel een early smartwatch adaptor, omdat hij zijn iPod nano al om zijn pols droeg. De mogelijkheid om een smartphone als horloge te dragen, zag hij wel zitten. “Ik kocht enkele smartwatches toen ze net op de markt waren, maar ik deed er snel weer afstand van.”

De reden? Hij greep toch weer naar zijn smartphone, om de simpele reden dat hij een groter display miste. Wozniak noemt de Apple Watch een ‘luxe fitnessband’, maar gaat de wearable toch proberen. “Hij is vernuftiger dan de anderen en wie weet verkoopt het goed. Er zijn een hoop polsen in de wereld.”

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen