Steve Wozniak: ‘Apple innoveert, Samsung bedenkt leuke functies’

Lars Paijmans
14 november 2018, 9:04
2 min leestijd
Steve Wozniak: ‘Apple innoveert, Samsung bedenkt leuke functies’

Als Apples mede-oprichter Steve Wozniak geïnterviewd wordt, kun je er van uitgaan dat er wat opvallende dingen gezegd worden. Vandaag legt hij uit waarom Apple nog steeds voorop loopt en dat Steve Jobs blij zou zijn met het Apple van nu.

Lees verder na de advertentie.

Steve Wozniak interview met CNBC

Hoewel Steve Wozniak al jaren niet meer werkzaam is bij Apple, duikt de mede-oprichter van het bedrijf regelmatig op in interviews. Zo ook vandaag in een gesprek met CNBC, waarin hij benadrukt dat Apple als een van de weinige bedrijven mensen boven technologie verkiest.

steve wozniak interview

“Net als Steve [Jobs] destijds deed, zet Apple mensen nog steeds boven technologie. De gebruiker is altijd belangrijker dan de achterliggende techniek. Het is een hulpmiddel terwijl jij je leven op de meest menselijk mogelijke manier leeft”, aldus Wozniak.

Dat Apple hier nog steeds een leidende rol in speelt, toont hij aan door Apple Pay, Touch ID en Face ID op te sommen. “Kijk naar Apple Pay, ieder smartphone-bedrijf moest Apple kopiëren omdat het de eerste was met een toegankelijk en simpel mobiel betaalsysteem.

Je hoeft je telefoon niet aan te zetten, geen aparte app te vinden of je pincode in te vullen. Houd simpelweg je iPhone boven een betaalautomaat, houd je vinger op de Touch ID-knop en je kunt betalen.”

Op deze manier benadrukt hij dat Apple zich focust op innovaties die invloed hebben op ons dagelijks leven. De oud-Apple-topman is (niet geheel onverwacht) minder positief over concurrenten. “Nieuwe functies zijn niet per definitie innovatief. Kijk naar Android-telefoons die pas een foto maken als je glimlacht. Dat is een leuke functie, maar geen innovatie.”

Geen zorgen over Apples toekomst

Over de teruglopende iPhone-verkoop maakt hij zich geen zorgen. “Door de jaren heen heb ik keer op keer gehoord dat Apple in de problemen zat, terwijl het bedrijf record na record verbrak. “Ik weet niet precies wat er achter de schermen gebeurt, maar er worden altijd nieuwe dingen bedacht die een grote invloed gaan hebben op de toekomst.”

Hoewel er een kern van waarheid in de uitspraken van Wozniak zit, zijn ze natuurlijk enorm eenzijdig. Zo zou je over Apple ook kunnen zeggen dat ze steeds meer ‘leuke functies’ bedenken door te wijzen naar Animoji. Je kunt het volledige interview bekijken in onderstaande video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu