Dit zegt Steve Wozniak over de FBI-zaak en Apple Watches

Rutger Otto
17 maart 2016, 10:35
2 min leestijd
Dit zegt Steve Wozniak over de FBI-zaak en Apple Watches

Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak deed een Ask Me Anything bij Reddit. Daar beantwoordde hij vragen van Reddit-gebruikers en dat levert enkele interessante opvattingen op.

Lees verder na de advertentie.

Steve Wozniak AMA

Stel Steve Wozniak een paar vragen en er komt vrijwel altijd iets opvallends uit. Hij is daarom een geschikte kandidaat voor een zogeheten AMA van Reddit. De mede-oprichter van Apple gaf een video-interview voor Reddits nieuwe Formative-serie, waarbij hij inging op verschillende zaken, zoals Tim Cook en de strijd van Apple tegen de FBI.

Zo doet Tim Cook het volgens Wozniak prima als ceo van Apple. Hij noemt het bewonderenswaardig hoe Cook klanten en werknemers op de eerste plek zet, iets waar ook Steve Jobs voor vocht.

Achter Apple tegen FBI

Steve Wozniak werd ook gevraagd naar zijn mening rond het hackdebat van Apple en de FBI. Hij zegt zijn persoonlijke vrijheid enorm te waarderen, ‘als iemand die in een tijd opgroeide waarin iedereen dacht bespioneerd te worden door de communistische Russen’. Wozniak schaart zich volledig achter Apple in de zaak.

“Er zijn ook andere problemen”, zegt hij. “Twee keer in mijn leven heb ik iets geschreven wat als virus gebruikt kon worden. Dat hebben ik allemaal weggegooid, want ik kreeg er rillingen van. Het zijn enorm gevaarlijke dingen, en als dit soort code in een Apple-product terecht komt, zullen ook kwade personen hun weg naar binnen vinden.”

Apple Watch-lijn ‘te complex’

Over de Apple Watch-lijn is Wozniak iets minder te spreken. Hij maakt zich zorgen om de complexiteit ervan. “Ik hou van mijn Apple Watch, maar het brengt ons naar een juwelenmarkt waar je een horloge koopt tussen de 500 en 1100 dollar afhankelijk van hoe belangrijk je jezelf vindt.” Het enige verschil zit ‘m volgens Wozniak in de bandjes. “Er zijn twintig verschillende modellen en het enige verschil is het bandje? Dit is niet het bedrijf dat Apple ooit was of het bedrijf dat de wereld veranderde. Maar je moet het pad volgen waar de markt is.”

Wel draagt Wozniak de Watch bijna dagelijks. Hij is vooral te spreken over de Siri-commando’s, Apple Pay en het boarden van vliegtuigen met de Watch. “Wel had de speaker wat luider gemogen.”

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: Reddit
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen