Vanaf 2015 kun je een Steve Jobs postzegel op je brieven plakken
Roel van Hout

In Amerika kan elke burger een plekje op een postzegel krijgen, zolang diegene maar ‘relevant en interessant’ is. Vanaf 2015 komt er daarom een Steve Jobs postzegel in omloop.

Het is ergens wel schrijnend dat uitgerekend Steve Jobs, die er toch medeverantwoordelijk voor is dat we vandaag de dag nauwelijks meer fysieke brieven versturen, een plekje op een postzegel krijgt. Aan de andere kant voldoet de in 2011 overleden Apple CEO en -oprichter wel volledig aan de eisen: suggesties die ‘hedendaags, relevant, interessant en educatief’ zijn maken allemaal een kans om op een postzegel terecht te komen. Sinds 1957 is er een commissie die suggesties in behandeling neemt en een oordeel velt.

Amerikaanse Steve Jobs postzegel komt in 2015

Steve Jobs postzegel

Vanaf volgend jaar kun je de legendarische Apple-oprichter op je brieven plakken, mits je in Amerika woont. Overigens kan dat nu ook al: zie deze postzegels uit Mozambique, waarop verschillende iconische portretten van Jobs te zien zijn. Waarom men uitgerekend in Mozambique een Steve Jobs postzegel heeft uitgebracht, is niet helemaal duidelijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.