Steve Jobs niet met ziekteverlof bij Disney
Redactie

Steve Jobs heeft afgelopen week laten weten dat hij weer deels met ziekteverlof gaat bij Apple. Hij kondigde in een brief aan de werknemers aan dat hij de komende tijd thuisblijft, maar wel betrokken blijft bij de strategische beslissingen. Vandaag is bekend geworden dan Jobs niet met ziekteverlof gaat bij Disney. Bij dit bedrijf blijft Steve wel actief tijdens zijn verlof bij Apple.

Steve Jobs als aandeelhouder bij Disney

Steve Jobs is al geruime tijd grootaandeelhouder bij Disney. Hij bezit ongeveer 7% van het bedrijf. Daarnaast is Jobs één van de directeuren van het bedrijf. Hij moet dus aanwezig zijn bij de vergaderingen en bijeenkomsten van het bestuur. Het is nog niet bekend of hij dit tijdens zijn ziekteverlof bij Apple ook gaat doen.

Aandelen van Apple

Door het verlof van Steve Jobs daalden de aandelen van Apple met enkele procenten toen de beurs openging in Amerika. Aandeelhouders hechten dus veel waarde aan de aanwezigheid van Steve Jobs. Mogelijk heeft Jobs besloten om geen verlof te nemen bij Disney om zo’n daling bij de aandelen van Disney te voorkomen.

De ziekte van Steve Jobs

Steve Jobs houdt zijn ernstige ziektes het liefst buiten de media. Toch heeft hij tijdens een keynote een keer laten doorschemeren dat hij een levertransplantatie heeft ondergaan. Mogelijk heeft zijn ziekteverlof bij Apple te maken met deze transplantatie. Jobs laat in de brief weten dat hij liever niet heeft dat de media hem en zijn familie lastig gaat vallen met vragen over zijn gezondheid.

Via Nasdaq

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.