Steve Jobs krijgt Disney Legends Award
Wouter Nijsen

Disney heeft woensdag bekendgemaakt dat het bedrijf Steve Jobs een Disney Legends Award toekent, op de  D23 Expo die plaatsvindt op 10 augustus.

Steve Jobs was nog ceo van Pixar toen het bedrijf in 2006 door Disney werd overgenomen. Hiermee werd Jobs meteen de grootste aandeelhouder van Disney. Jobs was ook lid van het raad van bestuur en gaf nog tot zijn overlijden in 2011 advies aan het animatiebedrijf.

Disney-ceo Bob Iger schrijft in een blog op de website van de D23 Expo het volgende over de Apple-oprichter: “Steve Jobs veranderde de wereld van consumentenelektronica als de oprichter van Apple, en hij was wereldwijd bekend vanwege zijn visie en drang naar innovatie. ”

Award voor belangrijke bijdragen aan Disney

Disney-Pixar-LogoDe Disney Legends Awards worden al 26 jaar uitgekeerd door The Walt Disney Company. “De award is bedoeld voor uitzonderlijke visionairs en kunstenaars die achter de Disney-magie zitten, voor mannen en vrouwen die de grenzen van innovatie en creativiteit opzoeken.”

Steve Jobs is niet de enige dit jaar een Disney Legends Award krijgt toegekend. Attractiemakers Tony Baxter en Colin Campbell, presentator Dick Clark, acteurs Billy Crystal en John Goodman, animator Glen Keane en comedian Ed Wynn worden dit jaar ook geëerd door The Walt Disney Company.

In augustus gaat ook de eerste Steve Jobs film in première.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.