De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo voorkwam Apple dat de eerste iPhone-demo uitliep op een fiasco

Lars Paijmans
9 januari 2017, 14:51
2 min leestijd
Zo voorkwam Apple dat de eerste iPhone-demo uitliep op een fiasco

Als je dacht dat Steve Jobs de eerste iPhone op een spontane en geïmproviseerde manier presenteerde, dan heb je het mis. Bij de kleinste misstap zou de iPhone namelijk al vastlopen en uitvallen.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs iPhone demonstratie, zo ging het

Het zal je vandaag niet ontgaan zijn dat de iPhone precies 10 jaar bestaat. Reden voor een feestje, maar vooral een leuk moment om eens terug te kijken naar de keynote waar Steve Jobs de smartphone onthulde.

Steve Jobs iPhone demonstratie

The Internet History Podcast publiceert vandaag een interessant achtergrondverhaal dat precies laat zien hoe de iPhone presentatie bijna misging. Jobs moest een hele specifieke volgorde aanhouden om te voorkomen dat de iPhone niet zou vastlopen, crashen of iets zou doen wat niet op de planning stond.

De iPhone die Jobs tijdens de keynote vastheeft, was namelijk verre van compleet. Hoewel Jobs zes dagen achter elkaar geoefend zou hebben, lukte het het team niet om de iPhone de hele presentatie aan de praat te krijgen. Op willekeurige momenten viel het toestel gewoon uit.

Daarom vonden de medewerkers een ‘gouden pad’ dat Steve tijdens zijn demo moest bewandelen. Door exact de juiste volgorde aan te houden, zou de iPhone blijven werken. Zo kon Jobs tijdens de keynote een mail versturen en een website openen maar niet andersom.

Een geheime telefoontoren

Ook voor het telefoongesprek dat Jobs voerde tijdens de keynote werden allerlei voorzorgsmaatregelen genomen. Zo had AT&T stiekem een telefoontoren geleverd, die de iPhone in kwestie een goed signaal zou geven. Mocht de signaalsterkte toch minder dan 5 streepjes zijn, dan zag je daar niets van. De demo-iPhone gaf namelijk altijd aan dat hij het maximale bereik had, zelfs als dat niet zo was. Ook het WiFi-netwerk werd verstopt, zodat mensen in de zaal er niet op konden.

De iPhone bestaat vandaag precies tien jaar. In een persbericht reageerde Tim Cook over het succes, maar kijkt hij ook vooruit. Ook de redactie van iPhoned blikt vandaag terug, door de eerste iPhone te vergelijken met de gloednieuwe iPhone 7 Plus. Wil je zelf de originele onthulling van de eerste iPhone nog een keer terugzien? Bekijk de video hieronder en ga naar 16 minuten om de bewuste demonstratie te bekijken die tot in de puntjes voorbereid was.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu