Steve Jobs vond Genius Bar een ‘idioot’ idee

Erwin Vogelaar
6 maart 2017, 19:14
2 min leestijd
Steve Jobs vond Genius Bar een ‘idioot’ idee

Bij een Apple Store hoort uiteraard een Genius Bar, maar toen dit idee voor het eerst geopperd werd viel het niet direct in goede aarde. Zo vond Steve Jobs Genius Bar een ‘idioot’ idee.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs Genius Bar

De Genius Bar is nu het belangrijkste onderdeel van elke Apple Store. Dit is de plek om over Apple-diensten te leren en om naar toe te gaan als er iets mis is met je Apple-product. Toch werd de Genius Bar niet direct enthousiast ontvangen. Steve Jobs vond het idee zelfs ‘idoot’ en zei dat het nooit zou werken. Dit vertelt Ron Johnson in de nieuwste aflevering van de Recode Decode podcast.

steve jobs genius bar

Johnson werd in 2000 aangenomen bij Apple om een serie fysieke winkels op te richten en te leiden. Het klikte direct goed met Jobs, maar de mede-oprichter van Apple wilde van Johnson wel horen wat voor ideeën hij had over de invulling van deze winkels. Een van de ideeën waar Johnson mee kwam was de Genius Bar, maar Jobs vond het niets. “Ik weet nog goed dat ik die dag binnen kwam en Steve vertelde over het idee van de Genius Bar”, vertelt Johnson in de podcast. “En hij zei: ‘Dat is zo idioot! Dat werkt nooit!'”

Jobs wees het idee niet compleet af, maar dacht dat het op deze manier echt niet zou werken. “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die technologie kent en weet hoe te verbinden met mensen”, zou Jobs gezegd hebben. “Het zijn allemaal geeks! Je kan het de Geek Bar noemen.” Johnson is tegen Jobs ingegaan en met succes. Hij stelde: “Steve, de kinderen die nu in hun twintige jaren leven, zijn in een hele andere wereld opgegroeid. Iedereen kent technologie en zij gaan in de winkel werken.” De volgende dag heeft Steve een trademark laten vastleggen op de term Genius Bar.

Lees het laatste nieuws over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu