De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

3 geheimen uit de nieuwe biografie die we nog niet wisten over Steve Jobs

Rutger Otto
13 maart 2015, 9:12
2 min leestijd

Becoming Steve Jobs is een nieuwe biografie over Steve Jobs die eind deze maand uitkomt. Inmiddels zijn al enkele nieuwtjes uit het boek gelekt: dit wist je nog niet over Apple en Jobs.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs geheimen

Het Engelstalige boek, geschreven door journalisten Brent Schlender en Rick tetzeli, komt pas op 24 maart uit, maar Cult of Mac ontdekte dat een aanzienlijk deel van het boek al te lezen was via Amazons previewfunctie. Inmiddels zijn veel pagina’s weer geblokkeerd, het lijkt dus een foutje geweest te zijn. Toch zijn er al dingen gelekt, die je hieronder kunt lezen.

1. Cook wilde Jobs zijn lever schenken

Tim Cook is niet zomaar een opvolger van Steve Jobs, ze hadden een sterke band. Zo sterk zelfs dat Tim Cook een deel van zijn lever wilde afstaan aan Jobs, toen hij een donor zocht. Cook heeft hetzelfde zeldzame bloedtype als Jobs had, en na een aantal tests in een ziekenhuis bood hij zijn lever aan. Steve Jobs sloeg het aanbod echter af, wat Cook interpreteerde als: ‘iemand die egoïstisch is doet dat niet’.

interview tim cook

2. Apple TV

Hoewel Walter Isaacson (die de bekende biografie van Jobs net na zijn dood uitbracht) had Steve Jobs plannen voor een Apple TV. Een echte tv, met scherm en al, niet alleen een kastje. De nieuwe biografie spreekt dat echter tegen. Toen Jony Ive Steve Jobs voor het eerst ontmoeten, zei de toenmalige ceo: “Ik hou gewoon niet van televisie. Apple zal nooit meer een televisie maken.”

Mogelijk zien we ooit nog wel een Apple TV-kastje zoals we hem tegenwoordig kennen, al wordt daar al jaren geruchtmakend over gesproken. Wel is het apparaat aan vervanging toe, want je kan er bijvoorbeeld geen 4k-beelden op streamen. Het kastje werd tijdens het afgelopen Spring Forward-event in prijs verlaagd van 99 euro naar 79 euro.

3. Apple wilde Yahoo kopen

steve jobs biografie

Een interessant stukje uit het boek meldt dat Steve Jobs Yahoo! samen met Disney-baas Bob Iger wilde kopen. De geruchten dat Apple Yahoo! zou willen overnemen gingen wel vaker, maar dit boek suggereert serieus dat Jobs aan een overname dacht. Waarom het uiteindelijk niet doorgegaan is, is onduidelijk, wellicht dat het boek daar meer inzicht in geeft.

Wel zou de overname – mocht hij zijn doorgegaan – Apple een aansluiting gegeven hebben op de ‘zoekmachine-markt’. Daarnaast heeft Yahoo! enkele patenten, webdiensten en andere tools die goed bij Apple zouden passen.

Becoming Steve Jobs komt op 24 maart uit en is bij bol.com te bestellen vanaf 21,99 euro. Als e-book kost hij 15,99 euro.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu