Steve Jobs filmsite is geopend
Roel van Hout

Afgelopen nacht is Steve Jobs film website geopend. De film over het leven van de in 2011 overleden Apple oprichter is vanaf september in de Nederlandse bioscoop te zien.

De website bevat nog geen nieuwe informatie of beelden uit de film, maar daar zal in de weken tot de release ongetwijfeld verandering in komen. Op dit moment kun je er de filmtrailer en wat bewegende afbeeldingen zien. Alles is vormgegeven volgens de al eerder vrijgegeven felgekleurde filmposter.

Steve Jobs film website

Steve Jobs filmsite is een Tumblr-blog

De Steve Jobs filmsite is een Tumblr-blog, waarmee de makers niet alleen kosten zullen besparen – ‘Jobs’ is een kleine film, met een relatief laag budget – maar het past ook wel bij het onderwerp van de film: Tumblr wist in korte tijd uit te groeien tot een populair sociaal medium waarop gebruikers vaak grappige afbeeldingen met elkaar delen. Het past in die zin mooi bij de ontembare innovatiedrang die zo kenmerkend was voor de overleden Apple-oprichter.

In Nederland moeten we nog tot 5 september wachten tot we de film kunnen gaan kijken. De eerste recensies uit Amerika, waar de film begin dit jaar al even te zien was, waren niet heel positief. Mede-oprichter Steve Wozniak noemde de Steve Jobs film ‘afgrijselijk’, maar waarschijnlijk heeft hij de makers daarmee alleen maar een goede dienst bewezen. Nog anderhalve maand wachten!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.