Nieuwe Steve Jobs documentaire beleeft première op SXSW

Rutger Otto
16 maart 2015, 10:43
2 min leestijd
Nieuwe Steve Jobs documentaire beleeft première op SXSW

Oscar-winnend regisseur Alex Gibney heeft een documentaire gemaakt over Steve Jobs. Tijdens de première liepen medewerkers van Apple weg. Is dat een goed teken? Dit weten we over de film.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Steve Jobs documentaire

Een nieuwe documentaire over Steve Jobs, genaamd Steve Jobs: The Man in the Machine, is op het festival South by Southwest (SXSW) in première gegaan. De film werd gemaakt door de hardwerkende regisseur Alex Gibney (voor dit jaar staan zes films gepland), die in 2008 een Oscar won voor de documentaire Taxi to the Dark Side.

De documentaire over Steve Jobs werd gefinancierd door CNN, waar het waarschijnlijk over een tijdje uitgezonden wordt. Uit interviews met Gibney blijkt overigens wel dat deze docu geen liefdesverklaring aan Steve Jobs is, zoals de nieuwe biografie dat wel lijkt te gaan worden.

steve-jobs-macworld-2007-iphone (2)

Weinig steun van Apple

The Hollywood Reporter zette alvast enkele punten op een rij wat je over de nieuwe film moet weten. Zo werd de documentaire gemaakt zonder medewerking van Jobs’ vrouw Laurene Powell. Ook het bestuur van Apple werkte er niet aan mee. Dat zou het eindproduct in de weg gezeten kunnen hebben. Onder de mensen die voor het einde wegliepen bij de première op SXSW zouden verschillende Apple-medewerkers geweest zijn.

In de clip hieronder is vast een voorproefje van de film te zien. Het is een emotioneel moment als Bob Belleville (technisch directeur van Appel ten tijde van de Macintosh – 1982 tot 1985) een briefje voorleest dat hij na de dood van Jobs schreef. Zijn relatie met Steve Jobs was ingewikkeld: Belleville voelde zowel vleierij als wrok en verwijt de moordende cultuur van het bedrijf aan het op de klippen lopen van zijn huwelijk.

Een flink deel van de film gaat over de oorlog tussen Steve Jobs en Gizmodo. De techwebsite had een iPhone 4-prototype bemachtigd die een Apple-werknemer in een bar had laten liggen. Steve Jobs maakte er één van zijn laatste levensmissies van om de redacteuren van Gizmodo in de cel te krijgen.

Wanneer we de film in Nederland kunnen bekijken is nog niet bekend.

Lees meer over Steve Jobs

Bron: THR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu