Steve Jobs’ certificaat van Apple-aandeel te koop voor 195.000 dollar

Rutger Otto
22 september 2016, 14:42
1 min leestijd

Het vermoedelijk eerste Apple-aandeel van Steve Jobs, dat uit een hoop vuilnis werd gevist, staat nu te koop voor slechts 195.000 dollar.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs certificaat te koop

Het certificaat staat nu te koop op de website Moments in Time en wordt verkocht door een handelaar in handtekeningen en zeldzame documenten. Het certificaat van aandeel stamt uit 1981, Apple ging in december 1980 naar de beurs. Het stuk papier zou jarenlang aan de muur hebben gehangen van het kantoor van Steve Jobs.

Enkele jaren later, in 1985, verliet Steve Jobs het bedrijf. De verhalen rondom dat vertrek hangt er vanaf aan wie je het vraagt. Volgens de één nam Jobs een sabbatical, volgens de ander werd hij ontslagen door de toenmalige ceo John Sculley. Hoe dan ook, Steve Jobs vertrok zonder zijn kantoor op te ruimen, dus liet Sculley dat doen. Onder de spullen die werden weggegooid, was ook dat certificaat. Dat zegt Gary Zimet van Moments of Time, die het document te koop heeft gezet, zo schrijft Siliconbeat.

steve jobs certificaat

Uit het vuilnis

Een werknemer van Apple zou het certificaat uit de vuilnis hebben gevist en hem 31 jaar hebben bewaard. Nu doet de anonieme werknemer zijn exemplaar van de hand. Het document is gewaardeerd op basis van andere zeldzame Apple-papieren. Zimet noemt het aandeel geheel legitiem, daarvoor wijst hij op de perforatiegaten en de bedrijfszegel die erop staat.

Oude objecten en documenten van Apple leveren vaak veel geld op, met name als ze gelinkt zijn aan Steve Jobs, bijvoorbeeld met een handtekening. Zo werd een aantal van de oprichtingspapieren die door Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne waren ondertekend in 2011 nog verkocht voor 1,6 miljoen dollar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu