Nieuwe biografie vertelt hoe Steve Jobs uitgroeide tot visionair leider

Rutger Otto
3 maart 2015, 9:15
2 min leestijd

Er is een nieuwe biografie op komst over oud-Apple-CEO Steve Jobs. Het boek, dat Becoming Steve Jobs heet, tekent het verhaal op van hoe Jobs als arrogante jongeman uitgroeide tot de leider die Apple definitief op de kaart zette.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Steve Jobs biografie

steve jobs biografie


Becoming Steve Jobs wordt geschreven door twee mannen. Brent Schlender was journalist bij onder meer The Wall Street Journal en Fortune en sprak Steve Jobs vaak voor zijn dood. Hij schrijft samen met Rick Tetzeli, die momenteel bij Fast Company magazine werkt.

Beide zijn veteranen in hun vak en het boek belooft veel goeds. Becoming Steve Jobs probeert langs de mythes en stereotypes van Jobs te kijken en een beeld te schetsen van een man die ook maar een mens was. Eentje die ‘worstelde met zijn nederlagen en uiteindelijk leerde om zijn kracht volledig te gebruiken’.

Interviews met bekenden

Om een goed beeld van hem te schetsen, spraken Schlender en Tetzeli met veel vrienden, familie en andere mensen die dichtbij Steve Jobs stonden. Onder meer Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue en John Lasseter werkten mee aan het boek. Daarnaast put Schlender zelf ook uit interviews die hij zelf met Jobs had in de loop der jaren.

John Gruber, de welingelichte Apple-blogger van Daring Fireball, heeft al een versie van het boek mogen lezen en is enthousiast. Volgens hem is dit ‘het boek over Steve Jobs dat de wereld verdient’. Gruber zegt dat het een accurate vertelling is van Jobs’ leven, met ‘flink wat nieuwe verhalen, waarvan sommige sensationeel zijn’.

Bestellen kan al

Het boek komt op 24 maart in het Engels uit. Je kunt het boek pre-orderen via onder meer bol.com vanaf 21,99 euro, maar de biografie komt ook via iBooks beschikbaar, zodat je hem op je iPhone of iPad kunt lezen. Digitaal kost hij 15,99 euro.

Lees meer over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen