Steve Jobs-acteur wil essentie en niet uiterlijk Jobs kopiëren

Redactie
5 oktober 2015, 10:25
2 min leestijd
Steve Jobs-acteur wil essentie en niet uiterlijk Jobs kopiëren

De Steve Jobs-film heeft nog maar net zijn debuut in de VS gemaakt, maar veel mensen hebben al kritiek op de keuze voor Michael Fassbender als Steve Jobs. De acteur lijkt in uiterlijk niet op Jobs, maar dat is volgens hem ook niet het belangrijkste.

Lees verder na de advertentie.

Na afloop van de vertoning van de film tijdens het New York Film Festival hield de cast van Steve Jobs een vraag-en-antwoordsessie. Tijdens de sessie werden verschillende onderwerpen besproken, waaronder de opmerkelijke keuze voor Michael Fassbender als Steve Jobs.

Essentie van Steve Jobs

Steve Jobs-acteur Fassbender zei hierover: “Het is duidelijk dat ik in niets lijk op Steve Jobs. Dat was dan ook het eerste dat ik tegen regisseur Danny Boyle zei.” Boyle reageerde volgens Fassbender door te zeggen dat het zijn intentie was om de essentie van Jobs weer te geven, in plaats van zich druk te maken over zijn uiterlijke verschijning.

steve jobs-acteur

Natuurlijk werden er wel enkele voor de hand liggende keuzes gemaakt. Zo draagt Fassbender bruine kleurlenzen, en is er goed nagedacht over de kledingkeuze. In de derde akte, die plaatsvindt in 1998 als Jobs zijn eerste iMac presenteert, draagt Fassbender dan ook de kenmerkende zwarte coltrui, jeans en New Balance sneakers.

Tijd met naasten

Andere leden van de cast hadden in tegenstelling tot Fassbender de kans om tijd door te brengen met de persoon die ze in de film portretteren. Wel heeft Fassbender naar eigen zeggen veel tijd doorgebracht met Jobs naasten, wat volgens hem flink heeft geholpen om zijn rol als de mede-oprichter van Apple vorm te geven.

Seth Rogen had daarentegen de mogelijkheid om veel tijd met Steve Wozniak door te brengen en hem goed te leren kennen, “maar”, zei de acteur, “het gaat er uiteindelijk om dat ik mijn baas, Danny Boyle, blij maak. Ik word niet betaald door Woz.” Ook hij was het eens met de beslissing om voor de essentie van het personage te gaan en niet voor een kopie van het uiterlijk: “Nauwkeurigheid is creatief gezien niet altijd hetgeen dat iemand het beste weergeeft.”

steve jobs-acteur

Steve Jobs in première

In Nederland gaat de film over Steve Jobs op 30 oktober tijdens het Leiden International Film Festival in première. Vanaf 3 december draait de film in de meeste bioscopen. De Belgische première is op 6 januari 2016.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu