Tim Cook herdenkt Steve Jobs op diens verjaardag

Erwin Vogelaar
24 februari 2017, 19:06
2 min leestijd
Tim Cook herdenkt Steve Jobs op diens verjaardag

Op de dag dat Steve Jobs 62 jaar geworden zou zijn, denkt Tim Cook terug aan de manier waarop de overleden CEO mensen heeft geïnspireerd. Dagen nadat bekend werd dat er een Steve Jobs Theater in het nieuwe Apple Park wordt geopend.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs 62

Vandaag is het 62 jaar geleden dat Steve Jobs geboren is. Voor Apple, en met name Tim Cook, een reden om stil te staan bij de mede-oprichter van Apple. Niet alleen om terug te denken over wat Jobs bereikt heeft, maar ook over hoe hij mensen in zijn werk en leven heeft geïnspireerd. In een tweet schrijft Cook: “Steve, wiens woorden en idealen ons altijd zullen inspireren.” Bij de tweet plaatst Cook de Jobs-quote: “Er is geen reden om niet je hart te volgen.”

De verjaardag van Jobs komt twee dagen nadat bekend is geworden hoe Apple Campus 2 gaat heden. Het nieuwe kantoor van Apple gaat onder de naam Apple Park verder en opent in april haar deuren. Als eerbetoon aan Steve Jobs heet het enorme theater in Apple Park het Steve Jobs Theater. Dit glazen gebouw zal op een van de hoogste punten van Apple Park liggen en geeft uitzicht over de volledige campus. Er zijn duizend stoelen geplaatst.

“Steve’s visie voor Apple gaat door, ook al is zijn tijd bij ons verstreken. Hij wilde van Apple Park de thuisplaats voor innovatie maken voor nu en komende generaties”, schreef Tim Cook over de benaming van het Steve Jobs Theater en Apple Park. “De werkplekken en het park zijn ontworpen om ons team te inspireren en het milieu te versterken.” Apple Park draait namelijk volledig op groene energie.

Op 5 oktober 2011 is Steve Jobs overleden aan alvleesklierkanker. Op deze dag geeft Apple ook al jaren op verschillende manieren aandacht aan het leven van Jobs. De naam blijft onlosmakelijk verbonden met Apple als bedrijf.

Lees het laatste nieuws over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu