Deze man lekte de belangrijkste iPhone 7-foto’s, en zo gaat hij te werk

Lars Paijmans
4 juli 2016, 21:30
2 min leestijd
Deze man lekte de belangrijkste iPhone 7-foto’s, en zo gaat hij te werk

Zelfs als je het Apple-nieuws op de voet volgt, zegt de naam Steve Hemmerstoffer je waarschijnlijk niks. Toch is hij zeker de afgelopen maanden de belangrijkste persoon die verantwoordelijk is voor gelekte foto’s van de iPhone 7. Hoe komt hij aan deze info?

Lees verder na de advertentie.

Steve Hemmerstoffer over zijn werkwijze

Hemmerstoffer is de man achter Nowhereelse.fr, een Frans blog waar regelmatig gelekte info over nieuwe Apple-toestellen voorbij komen. Ook zijn Twitter-account OnLeaks kan op duizenden volgers rekenen die reikhalzend uitkijken naar welke renders of foto’s hij nu weer opgedoken heeft. In het verleden wisten we dankzij zijn informatie onder meer het uiterlijk en de afmetingen van de iPhone SE.

Steve Hemmerstoffer

In een gesprek met Business Insider legt hij uit dat hij al tien jaar zich specialiseert in het verzamelen van gelekte smartphones. “Ik begon door geruchten van andere sites over te nemen, maar verzamelde langzaam maar zeker mijn eigen netwerk om mee heen”, zo legt hij uit. “De kunst is om goed in te schatten of een lek geloofwaardig is of niet.”

Als iemand met gelekte info naar Hemmerstoffer toekomt, houdt hij altijd drie vuistregels in zijn achterhoofd. Eerst kijkt hij simpelweg naar de foto om te checken of het geloofwaardig is. Daarna controleert hij (onder meer via Google) of het niet stiekem om een combinatie van vorige geruchten gaat. Tot slot gaat hij altijd op zoek naar de originele bron, om na te gaan of hij of zij te vertrouwen is.

Volgens Hemmerstoffer zijn veel gelekte foto’s en renders afkomstig van fabrieksmedewerkers die zonder kwade bedoelingen simpelweg een gesprek aan willen gaan met andere enthousiastelingen. “Al zitten er altijd mensen tussen die simpelweg beroemd willen worden met hun gelekte foto’s.” Het publiceren van deze gelekte foto’s en renders is overigens niet altijd zonder gevaren. Meerdere malen is Hemmerstoffer door advocaten van grote smartphonebedrijven benaderd, maar verder dan “een beetje intimidatie” kwam het tot nu toe nooit.

Steve Hemmerstoffer

iPhone 7 informatie van Hemmerstoffer

De beroepslekker zegt daarnaast dat het relatief lastig is om informatie over de Apple Watch 2 te achterhalen, omdat de fabrikanten ervan nog niet helemaal duidelijk zijn. Bij de iPhone weet je precies welke verschillende bedrijven de productie op zich nemen, wat het voor Hemmerstoffer makkelijker maakt om informatie te verzamelen.

Steve Hemmerstoffer sluit het interview af met zijn voorspellingen voor de iPhone 7. Zoals we in het verleden al op zijn gelekte foto’s gezien hebben, zal de iPhone van dit jaar grote gelijkenissen met de iPhone 6S vertonen, met de camera en antennestrepen als enige verschillen. “Ook is het aannemelijk dat we een extra speaker aan de onderkant krijgen in plaats van de koptelefoonaansluing. Alle insiders zijn het er echter over eens dat 2017 dankzij de iPhone 8 weer een groot jaar voor de iPhone gaat worden”, zo besluit hij.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu