Siri stemactrice stapt naar voren
Roel van Hout

Op het internet was de afgelopen dagen een kleine zoektocht naar de Siri stemactrice gaande. De Siri stemactrice heeft nu de publiciteit gezocht.

Het leukste aan het verhaal: de vrouw, genaamd Susan Bennett, wist niet dat ze de stem van Siri was. Ze sprak de betreffende teksten al in 2005 in voor een bedrijf dat aan een geheim project werkte.

Denkende dat ze er nooit meer iets van zou horen, kreeg ze op een dag een mail van vriendin, die vond dat de stem van Siri toch wel erg op die van haar leek. Daarop reed ze direct naar de dichtstbijzijnde Apple Store, om er daar achter te komen dat – inderdaad – miljoenen Apple-gebruikers wereldwijd dagelijks haar stem horen. Luister zelf naar Bennett, die haar verhaal aan de Amerikaanse nieuwszender CNN doet:

Siri stemactrice sprak al meerdere apparaten in

Amerikaanse iPhone-gebruikers hadden Bennett’s stem al kunnen kennen van onder meer ATM-machines, boodschappen op vliegvelden en diverse GPS-systemen. Zelf geeft ze aan dat ze het wel ‘een beetje eng vond’ om op deze manier met zichzelf te praten.

Siri verscheen in 2011 en is sinds iOS 7 officieel geen beta-software meer. Maar wat kun je Siri eigenlijk allemaal vragen? Lees het in onze Siri gids!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.