Statistieken over de iPhones en iPads
Redactie

De keynote van Apple is zojuist beëindigd door Steve Jobs. Zoals gewoonlijk begon hij zijn praatje met enkele indrukwekkende cijfers over de onderneming. Dit keer waren deze cijfers vooral op de iPad gericht, want de keynote stond in het teken van de iPad 2. Tijdens het standaard praatje over de actuele statistieken kwamen onder andere iPhones, iPads, iBooks en iTunes ID’s ter spraken.

iBooks

Jobs begon de keynote met enkele cijfers over de verkoop van iBooks. Binnen een aantal maanden zijn er namelijk al 100.000.000 iBooks gedownload door de gebruikers. In totaal zijn er op dit moment al 2500 uitgevers die minstens één boek in de iBook Store hebben staan. Vanaf vandaag is er weer een grote uitgever aan dit lijstje toegevoegd. Deze zal de komende maanden duizenden bekende iBooks aan de winkel gaan toevoegen.

App Store

Na de iBooks kwam de App Store ter sprake op het podium in Amerika. Met trots vertelde Jobs dat Apple op dit moment al meer dan 2 miljard dollar heeft uitbetaald aan ontwikkelaars. Dit is niet vreemd, want er zijn in totaal al meer dat 100 miljoen iPhones en 15 miljoen iPads verkocht. Samen met de iPod touches hebben de iOS-ontwikkelaars een doelgroep van tientallen miljoenen potentiële klanten. In totaal zijn er nu al meer dan 200.000 iTunes ID’s met een koppeling naar een betaaldienst.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.