Laat je inspireren met de Start Something New campagne van Apple

Rutger Otto
2 januari 2015, 11:03
1 min leestijd
Laat je inspireren met de Start Something New campagne van Apple

Apple probeert creativiteit te stimuleren met een nieuwe campagne. In 2015 is het volgens het bedrijf een mooi moment om ‘iets nieuws te beginnen’.

Start Something New

Apple is begonnen met een nieuwe internetcampagne genaamd ‘Begin iets nieuws’. Via een speciale website worden gebruikers geinspireerd met kunst die op een apparaat van Apple is gemaakt. Apple schrijft daarover op de site:

“Elk kunstwerk in dit overzicht is gemaakt op een Apple-product. Elke penseelstreek, elke pixel, elk beeld van elke film komt van getalenteerde Apple gebruikers van over de hele wereld. Wij hopen dat hun werk jou inspireert om zelf iets nieuws te maken.”

Op de pagina toont Apple wat er allemaal mogelijk is om te maken met de iPhone, iPad en Mac. De bovenaan uitgelichte foto van Austin Mann is al indrukwekkend. De fotograaf gebruikte een iPhone 6 Plus om een prachtige plaat te maken van een gletsjer in de mist. Dat deed hij met de panoramafunctie van het toestel en de app VSCO voor de bewerking.


start something new

Apps

Bij de verschillende (prachtige) kunstwerken staat steeds vermeld welk toestel er gebruikt werd en welke app eventueel gebruikt werd. Naast VSCO komen bijvoorbeeld ook Slow Shutter en bewerkings-app Waterlogue voorbij. De website laat echter zien dat je zonder apps van derde partijen ook prima foto’s kunt maken. Zo wordt de burst-modus gebruikt om een duik in het water vast te leggen en toont Exposure Control van de iPhone 6 aan dat de camera goed in staat is om de belichting te regelen.

Lees meer Apple-nieuws

Bron: Apple
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's