Disney verwijdert zonder aankondiging Star Wars-games uit de App Store
Rutger Otto

De twee populaire Star Wars-games Tiny Death Star en Star Wars: Assault Team zijn uit de App Store verdwenen. Disney wil focussen op het Clash of Clans-achtige Star Wars Commander.

Star Wars iOS games verdwenen

Tiny Death StarDisney kocht Lucasfilm en de Star Wars franchise in 2012. Nu heeft het bedrijf twee populaire games voor iOS uit de App Store gehaald. Tiny Death Star was een game die in samenwerking Nimblebit werd gemaakt, de ontwikkelaar die eerder Tiny Tower maakte. Nimblebit ondersteunde Disney bij het maken van de game, maar was niet op de hoogte van het terugtrekken van het spel uit de App Store.

Zonder waarschuwing

“Wij bieden onze excuses aan aan Star Wars en Tiny Tower fans die last ondervinden door de verwijdering van de game”, laat Nimblebit weten. “Disney heeft contact met ons gezocht nadat het nieuws online verscheen. Naar wat wij gehoord hebben, zal Tiny Death Star niet meer terugkeren.” Dat is ook pijnlijk voor het bedrijf, want Nimblebit verliest nu een stuk van haar inkomen. Zonder waarschuwing.

Aan die andere game, Star Wars: Assault Team, was helemaal een kort leven beschoren. De game stond sinds maart in de App Store en was een kaartspel waarmee je tegen anderen kon ‘vechten’. Waarschijnlijk werd het spel niet genoeg gedownload en gespeeld, want de app stond nog geen zes maanden in de App Store.

Star Wars: Commander

Voor Disney is het blijkbaar niet de moeite om Tiny Death Star en Star Wars: Assault Team in de lucht te houden. Dat is voor fans die er tijd en moeite (en geld) in hebben gestoken natuurlijk nogal een domper, zeker omdat Disney niet heeft gewaarschuwd. De reden is dat Disney alle aandacht wil vestigen op Clash of Clans concurrent Star Wars: Commander. Maar hoeveel tijd durf je daar nu nog in te steken? Misschien verandert Disney straks weer van gedachte.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.