‘Apple stapt over van aluminium op roestvrij staal voor iPhone 8’

Rutger Otto
10 januari 2017, 11:30
2 min leestijd
‘Apple stapt over van aluminium op roestvrij staal voor iPhone 8’

De laatste keer dat Apple een iPhone van staal voorzag, was bij de iPhone 4S. Dat toestel had zowel aan de voor- als achterkant glas, wat ook bij de iPhone 8 wordt verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Stalen iPhone 8

Apple doet in 2017 mogelijk weer afstand van het aluminium wat het bedrijf de afgelopen jaren voor zijn telefoons gebruikte. De website DigiTimes zegt bronnen vanuit de Taiwanese productieketen te hebben gesproken, die claimen dat de iPhone van 2017 het met een stalen behuizing gaat doen. Daarvoor heeft Apple aangeklopt bij het bedrijf Jabil en dus niet bij de gebruikelijke producent Foxconn.

De laatste iPhone met roestvrijstalen behuizing was de iPhone 4S. Sindsdien kregen alle iPhones van de iPhone 5 tot de iPhone 7 een aluminium ontwerp. Het bedrijf uit Cupertino koos hiervoor omdat aluminium een licht maar sterk materiaal is. Ook de Apple Watch en Macs worden van aluminium gemaakt. Nadat de iPhone 6 in 2014 beschuldigd werd van snel buigen, stapte Apple over op een sterkere soort aluminium, die voor het eerst in de Apple Watch te vinden was.

iPhone 4 reparatie

Net als de iPhone 4S

Nu stapt Apple dus mogelijk weer af van aluminium om te kiezen voor roestvrij staal voor de iPhone 8, zoals het toestel van dit jaar mogelijk gaat heten. Net als de iPhone 4S krijgt deze telefoon naar verwachting aan de voor- en achterkant glas en aan de zijkanten staal. Toch zal het toestel er heel anders uitzien dan het oude model. Zo zou het scherm van de iPhone in de randen van het toestel overlopen en dus iets meebuigen.

iPhone 8 geruchten

Over de iPhone 8 zijn al behoorlijk wat geruchten naar buiten gekomen. Zo zou het toestel voor het eerst een OLED-scherm krijgen, wat voornamelijk betekent dat de kleuren mooier worden en het display zuiniger. Daarnaast wordt de homeknop mogelijk in het scherm verwerkt en zal het toestel draadloos op te laden zijn. Apple kondigt de telefoon waarschijnlijk in september aan. Tot die tijd blijven geruchten, hoe hardnekkig ook, simpelweg geruchten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen