Staking in Parijse Apple Store bedreigt verkoop iPhone 5
Redactie

In Parijs lopen de gemoederen van het personeel in twee Apple Stores hoog op. Het personeel dreigt namelijk met een staking op de dag dat de verkoop van de iPhone 5 van start gaat.

Loonsverhoging

Een van de eisen van het Apple personeel in Parijs is het krijgen van loonsverhoging. Mocht daar geen gevolg aan worden gegeven dan is de kans groot dat het personeel staakt op de dag van de uitlevering van de iPhone 5. De informatie over de staking is afkomstig van Mac Generation. Naast een loonsverhoging zet het personeel ook in op lunchbonnen en een drinkfonteintje. Om de woorden kracht bij te zetten draagt het personeel uit protest een armband met daarop het woord ‘Believe’.

Apple in onderhandeling met personeel

Mac Generation schrijft verder dat Apple al vanaf de maand juli in onderhandeling is met het personeel in Parijs. De reden voor het verzoek tot loonsverhoging zou onder meer liggen in de hoge woonkosten in Parijs. Het leven in Parijs is duurder dan in andere steden in Frankrijk, waar verspreid over het land nog dertien Apple Stores zijn gevestigd.

De iPhone 5 is vanaf 21 september al verkrijgbaar in Frankrijk, maar in Nederland moet er dan nog een week op de uitlevering en verkoop van de nieuwste smartphone van Apple gewacht worden. Als er een staking volgt, kan moeten de liefhebbers in Parijs uitwijken naar een andere vestiging of geduld betrachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.