Staking bij de fabriek van de iPhone touch-screens
Redactie

In de fabriek van Wintek zijn felle stakingen gehouden door de werknemers. Deze fabriek maakt onder andere de touch-screens voor de iPhones. De werknemers staken wegens te lage lonen en te slechte werkomstandigheden. Volgens de stakers zijn er namelijk een aantal werknemers omgekomen door de giftige dampen in de fabriek.

Vernielingen

De werknemers hebben bij de staking verschillende vernielingen aangericht. Er zijn bijvoorbeeld machines en onderdelen gesloopt door de woedende menigte. Deze vernielingen hebben de productieprocessen deels stil gelegd.

De gevolgen van de staking

De staking kan veel gevolgen hebben voor Apple. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er minder schermen geproduceerd worden. Dit kan tot gevolg hebben dat de nieuwe iPhone later gelanceerd gaat worden. Het kan ook zo zijn dat de huidige iPhones de aankomende tijd minder aan winkels geleverd wordt.

Op dit moment is er nog niets bekend over de gevolgen van de staking, maar men verwacht op dit moment nog geen vertragingen.

Bron: MACNN

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Jan-Paul

    En niemand kan het schelen of deze mensen misschien terecht in staking zijn gegaan?

  • Jan van Kampen

    In china natuurlijk niet. In china bestaat dat volgens mij niet 😉 Ik denk zelf wel dat de omstandigheden in 99% van de fabrieken daar te slecht zijn.

  • Sander Tamaëla

    @Jan-Paul: Zodra hier bepaalde producten schaars worden, dan kan het jou ook schelen 😉