Spraaksoftware Siri spreekt je naam correct uit

Roel van Hout
24 juni 2013, 8:25
2 min leestijd
Spraaksoftware Siri spreekt je naam correct uit

Voor de Nederlandse gebruikers van spraaksoftware Siri voor iPhone was de WWDC 2013 misschien een beetje teleurstellend, aangezien Apple Siri nog geen Nederlands heeft geleerd. Siri kan vanaf iOS 7 echter wel beter buitenlandse namen uitspreken.

Met namen die erg op het Engelstalige origineel leken had Siri geen moeite, maar in echt Nederlandse namen kon de spraakbesturingsdienst zich nog wel eens vergissen qua uitspraak. In het begin is dat behoorlijk hilarisch, maar na 100 keer je eigen naam verkeerd uitgesproken horen worden wordt het wel een beetje vervelend en zou je willen dat Siri iets beter was met namen.

spraaksoftware SiriVanaf iOS 7 kun je Siri echter gaan leren hoe buitenlandse namen uitgesproken horen te worden. Als je een naam opgeeft – van jezelf, of van een contactpersoon – die Siri niet direct verstaat, zal gevraagd worden naar de juiste uitspraak. Herhaal dan langzaam de naam, en Siri zal je een paar mogelijke uitspraken bieden. Kies één daarvan – of doe het nog een keer opnieuw – en Siri zal voortaan de betreffende naam op de gekozen manier uitspreken. Het zal bij de ingewikkeldere Nederlandse namen een beetje behelpen blijven, maar het is zeker een stap vooruit.

Spraaksoftware Siri nog niet in het Nederlands

Het is nog even de vraag hoeveel Nederlandse gebruikers van de functionaliteit gebruik gaan maken, omdat spraaksoftware Siri nog geen Nederlands verstaat. Het is ook niet duidelijk wanneer het wel mogelijk wordt om Siri voor iPhone in het Nederlands te gebruiken. Daarbij voelt het voor ondergetekende nog steeds een tikkeltje onnatuurlijk om gesprekken met de iPhone te voeren terwijl het handmatig invoeren nog altijd bijna net zo snel of sneller is. Maar voor iPhone-gebruikers die veel in de auto zitten is bovenstaande waarschijnlijk goed nieuws.

Wat Apple wél aankondigde tijdens de WWDC 2013 lees je in ons iOS 7 overzicht!

Via: 9to5Mac 

Categorie: iOS
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's