Spraakbesturing via Siri verbeterd in iOS 6
Redactie

Apple heeft op het WWDC de nieuwe software voor iOS toestellen aangekondigd. In iOS 6 zijn veel verbeteringen doorgevoerd in onder andere de kaarten applicatie, de telefoon functie, en de Safari browser. Ook is de spraakbesturing via Siri verder ontwikkelt.

Zo is het vanaf iOS 6 mogelijk om de scores en statistieken van Amerikaanse baseball wedstrijden op te vragen. Je kunt de actuele standen bekijken, of naar de prestaties van een bepaalde speler zoeken.

Ook gaat Siri vanaf iOS 6 samenwerken met de diensten Yelp en OpenTable. Op deze manier zal het mogelijk worden om via Siri te zoeken naar een goed restaurant, om vervolgens met je stem plaatsen te reserveren.

Informatie over films opvragen via Siri

Naast Yelp en OpenTable komt Siri in iOS 6 met ondersteuning voor IMDB. Hierdoor wordt het mogelijk om met stemcommando’s naar je favoriete film of filmster te zoeken, en vervolgens informatie en ratings te zien krijgt.

Daarnaast komt Siri in iOS 6 ook in andere talen beschikbaar. Onder andere Frans, Italiaans en Koreaans zijn aan het lijstje toegevoegd. Nederlands ontbrak helaas nog op de lijst en het is nog niet bekend wanneer we wel in het Nederlands tegen onze telefoon kunnen praten.

Siri in de auto

Verder heeft Apple met een aantal grote auto bedrijven contracten gesloten. Vanaf volgend jaar zullen  enkele auto’s ondersteuning voor Siri krijgen. Via een knopje op het stuur kun je dan ‘hands-free’ de spraakbesturing gebruiken.

De nieuwe functies in Siri zullen samen met een aantal andere verbeteringen deze herfst als download beschikbaar zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.