2019 Wrapped: Zo bekijk je jouw persoonlijke Spotify-jaaroverzicht

Lars Paijmans
5 december 2019, 8:16
2 min leestijd
2019 Wrapped: Zo bekijk je jouw persoonlijke Spotify-jaaroverzicht

Welke muziek heb jij dit jaar het meest geluisterd? En hoe ziet jouw jaaroverzicht eruit? Voor Spotify-gebruikers kun je dit met een druk op de knop achterhalen dankzij 2019 Wrapped.

Spotify-jaaroverzicht: 2019 Wrapped

Al een paar jaar duikt muziekdienst Spotify in de statistieken om iedere gebruiker een persoonlijk jaaroverzicht voor te schotelen. Met alle gegevens die de dienst verzamelt komen er allerlei leuke weetjes over je luistergedrag naar boven.

Zo zie je in 2019 Wrapped uiteraard wie je favoriete artiesten waren, maar ook het exacte aantal minuten dat er Spotify-muziek uit je speakers schalde. Als piek op de kerstboom maakt de muziekdienst ook een afspeellijst voor je aan waarin al je populairste nummers van 2019 in zijn gezet.

Het mooiste is dat je hier zelf (bijna) niks voor hoeft te doen. Je kunt het volledige jaaroverzicht namelijk opvragen via de speciale website van Spotify Wrapped. Door daar in te loggen wordt het complete overzicht aan je gepresenteerd en kun je deze daarna gemakkelijk delen op WhatsApp of sociale media.

Nieuw dit jaar is dat je het volledige Spotify jaaroverzicht ook in de Spotify-app kunt bekijken. Op het homescherm is een groot blok toegevoegd aan de bovenkant van je scherm waarmee je direct de statistieken induikt.

Omdat we eind deze maand het einde van een decennium inluiden, heeft Spotify de Wrapped-lijst dit jaar extra uitgebreid gemaakt. Naast een verslag over je luistergedrag in 2019 presenteert de muziekdienst een complete terugblik op jouw afgelopen decennium met Spotify. Zo zie je hoeveel minuten je per jaar geluisterd hebt en welke band jouw artiest van de afgelopen tien jaar is.

Ook Apple Music heeft zijn jaaroverzicht

Vorig jaar zorgde Spotify Wrapped voor een hit op internet, dus reken er maar op dat de overzichten wederom veel gedeeld zullen worden. Heb je geen Spotify maar Apple Music? Niet getreurd! Ook Apples muziekdienst heeft zijn eigen functie om jouw muziekjaar in kaart te brengen. Via onderstaande tip laten we stap voor stap zien hoe je dit doet.

Lees ook: Replay: Bekijk je Apple Music-jaaroverzicht van 2019

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu