De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Spotify heeft een widget voor het lockscreen (en dat is best handig)

Piet-Jan Lentjes
14 april 2023, 9:32
2 min leestijd
Spotify heeft een widget voor het lockscreen (en dat is best handig)

Spotify heeft sinds kort een widget die je op het lockscreen kunt zetten. Wij vertellen je waarom dat stiekem best handig is.

Lees verder na de advertentie.

Spotify heeft nu een widget voor het lockscreen

Met de laatste update van de populaire muziekdienst, heeft de app een nieuwe functie erbij. Het is nu mogelijk om in iOS 16 een Spotify-widget op het lockscreen van je iPhone te zetten.

spotify widget

De widget kan nog niet zo heel veel, maar toch is het handig om hem op je lockscreen plaats te laten nemen. Je kunt met de widget de Spotify-app meteen starten vanaf het lockscreen. Dus je hoeft niet meer eerst naar boven te swipen, door je apps te bladeren en Spotify te starten. Nee, alleen je iPhone unlocken en een tik op de Spotify-wdiget op het lockscreen is genoeg. Handig toch?

… en zo zet je hem op het lockscreen

Apple staat sinds iOS 16 toe om widgets op je lockscreen te zetten. Je kunt er maximaal vier kwijt (afhankelijk van de grootte). Zo zet je de Spotify-widget op je lockscreen.

Zo zet je Spotify als widget op het huidige lockscreen van je iPhone

  1. Ontgrendel je lockscreen en druk er eventjes met je vinger op;

  2. Tik onderaan op ‘Pas aan’;

  3. Kies links voor ‘Toegangsscherm’;

  4. Tik op de widgetbalk (wanneer jouw widget-balk al vol is, moet je er eerst een verwijderen door op het min-teken te tikken);

  5. Kies voor de Spotify-widget, onder ‘Voeg widgets toe’;

  6. Sluit het venster en tik op ‘Gereed’ om je lockscreen op te slaan.

Handig om te weten: soms duurt het eventjes voordat de widget in het lijstje met apps verschijnt. Meestal helpt het dan om Spotify een keer te openen of je iPhone te herstarten.

Spotify-widget is handig, maar het kan nog beter

Het is jammer dat de Spotify-widget geen titel van het nummer of de afspeellijst laat zien. Tijdens het afspelen zie je natuurlijk wel in de Spotify-speler op je lockscreen naar welk nummer je luistert, maar op de widget staat verder niets.

De widget van YouTube-music laat wel altijd zien naar welke afspeellijst je op dat moment luistert, dus het is mogelijk. Maar het kan ook slechter: Apple Music kun je helemaal niet als widget op je lockscreen plaatsen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu