Zo gaat Spotify de strijd aan met Apple Music

Erwin Vogelaar
9 mei 2016, 21:05
1 min leestijd
Zo gaat Spotify de strijd aan met Apple Music

Spotify gaat nu ook eigen video’s maken. Hiermee gaat de muziekdienst verder de strijd aan met Apple Music, al staat het nu nog bovenaan qua abonnees.

Lees verder na de advertentie.

Spotify videoproductie

Spotify stelt dat de dienst sneller gegroeid is toen Apple Music afgelopen jaar lanceerde. De concurrentie heeft dus voornamelijk positief uitgepakt. Het bedrijf stelt nu 100 miljoen gebruikers te hebben, waarvan 30 miljoen betaalt. Apple Music heeft circa 13 miljoen betalende gebruikers. “Het is fantastisch dat Apple nu meedoet”, stelt vice president van Spotify Jonathan Forster tegenover Reuters. “Ze brengen streamen onder de aandacht. Het is moeilijk om in je eentje een industrie op te bouwen.”

Spotify videoproductie

Toch merkt Spotify ook de hete adem van Apple Music in zijn nek. Om zijn positie op de markt sterk te houden, gaat Spotify zich nu ook richten op videoproductie, met twaalf videoseries met afleveringen van een kwartier lang. Hiermee wordt onder andere samengewerkt met bands als Metallica en de Beach Boys. Spotify bood al een tijdje video’s aan, maar enkel van buitenstaande bronnen als Comedy Central en BBC. Een andere serie gaat over samenwerking tussen hip-hop-artiesten en later komen er ook animatieseries en komedies bij.

Van Apple weten we ook dat het video’s gaat maken, zoals een serie met Dr. Dre. Wat Apple Music echter nu al doet om abonnee’s te winnen en wat Spotify mist, is het maken van exclusieve deals voor albums. Zo is het nieuwe album van Drake, Views, exclusief op Apples muziekdienst te beluisteren. Ook zijn artiesten als Taylor Swift niet op Spotify te vinden, omdat ze stellen te weinig voor hun muziek betaald te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen