‘Spotify wil ook video gaan aanbieden’

Rutger Otto
8 mei 2015, 8:50
1 min leestijd
‘Spotify wil ook video gaan aanbieden’

De muziekstreamingdienst Spotify hoopt flink te gaan uitbreiden door naast muziek ook videocontent te gaan aanbieden. Spotify zou bedrijven hebben benaderd die gespecialiseerd zijn in het maken van video’s voor YouTube.

Lees verder na de advertentie.

Spotify video

Dat melden bronnen aan The Wall Street Journal. Niet alleen zou Spotify hopen om bestaande content te kopen, ook wil het bedrijf samenwerkingen aangaan om originele video’s te gaan maken.

Op 20 mei geeft Spotify een persconferentie maar het is onduidelijk of de plannen voor een videotak daar al worden gepresenteerd. Volgens The Wall Street Journal is het bedrijf momenteel slechts nog bezig om plannen uit te rollen om de video-business te betreden.

gratis versie spotify

Concerten en clips

Hoe Spotify de muziekdienst met video wil uitbreiden is onduidelijk. Voor de hand ligt dat Spotify ook muziekvideo’s en bijvoorbeeld liveconcerten wil uitzenden, maar het is ook mogelijk dat de dienst met filmpjes op de proppen komt die weinig of niets met muziek te maken hebben.

Het zou een grote nieuwe stap zijn voor het Zweedse bedrijf, waar het concurrenten verder mee onder druk kan zetten. Alleen Tidal, de muziekdienst van JayZ, biedt momenteel video’s aan voor abonnees. Zij kunnen dan muziekclips zien, concerten bekijken en af en toe live meekijken met interviews.

Strijd met Beats Music

De afgelopen tijd wordt Spotify steeds genoemd als het om Beats Music gaat, de muziekdienst die Apple vorig jaar overnam. Achter de schermen zou het bedrijf uit Cupertino bezig zijn druk uit te voeren op concurrentie. Zo hoopt Apple dat platenmaatschappijen hun licentie met Spotify niet vernieuwen voor het streamen van gratis muziek. Uiteindelijk wil Apple Beats Music dan beter in de markt positioneren.

Lees meer over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu