Deze 4 vernieuwingen maken Spotify straks nog beter

Rutger Otto
21 mei 2015, 10:27
2 min leestijd
Deze 4 vernieuwingen maken Spotify straks nog beter

De populaire muziekstreamingdienst Spotify gaat flink uitbreiden. Naast muziek biedt de Zweedse service straks nog veel meer. In dit artikel lees je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

Spotify vernieuwingen

Spotify heeft woensdag tijdens een persconferentie uit de doeken gedaan wat de plannen zijn voor de nabije toekomst. Vier Spotify vernieuwingen moeten ervoor zorgen dat de dienst het van de concurrentie blijft winnen. Daarvoor introduceert Spotify interessante functies.

1. Video

Spotify gaat flink verder dan alleen maar muziek. De dienst wil ‘de meest vermakelijke Spotify ooit’ worden, ‘dé plek voor entertainment’. Daar hoort volgens het bedrijf ook videocontent bij. Het gaat niet alleen om clips bij muziek en wellicht zelfs concerten, maar ook om andere video’s. Spotify heeft samenwerkingen gesloten met grote tv-zenders, waaronder ABC, BBC, Comedy Central, ESPN en VICE, om hun content on demand te kunnen uitzenden.

https://www.youtube.com/watch?v=N_tsgbQt42Q

2. Muziek om te sporten

De muziekdienst zal ook ingezet kunnen worden als ‘hardloopmaatje’. Dankzij Spotify Running moeten gebruikers tijdens het hardlopen meer motivatie krijgen. Tijdens het rennen kan Spotify je tempo registreren en daar de muziek op aanpassen. De app doet dat op basis van je eigen muzieksmaak. Overigens zal deze Running-functie ook in de Nike+ en RunKeeper-apps worden geïntroduceerd.

https://www.youtube.com/watch?v=0fZBqV_yMq4

3. Podcasts luisteren

Niet alleen muziek, ook podcasts gaan een rol spelen in Spotify. Voorheen werden podcasts niet ondersteund in Spotify, straks kun je ook met de muziekdienst naar je favoriete praatprogramma’s luisteren. Concurrent Deezer meldde de komst van podcasts in hun dienst eerder deze week al aan. Spotify deelt met de nieuwe functie ook steken uit naar apps als Pocket Casts en Overcast, populaire podcast-apps die het wel eens zwaar kunnen gaan krijgen.

4. Nieuwe startpagina

Tot slot vernieuwt Spotify ook de startpagina. Er komt een nieuw design en de Now-startpagina weet straks nog beter wat jij fijn vindt om naar te luisteren. Daarnaast geeft de pagina straks tips voor muziek en video’s op basis van je smaak en hoe je je voelt.

Nog niet beschikbaar

Het vernieuwde Spotify is als eerste in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden uitgebracht en werkt voorlopig alleen nog met iOS. Wanneer de update in Nederland uitkomt is nog niet bekend.

Lees meer over Spotify

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu