Spotify-fragmenten vanuit Twitter-tijdlijn te beluisteren

Muziekdienst Spotify slaat de handen ineen met Twitter. Voortaan als je een nummer van Spotify op Twitter deelt, kunnen anderen een preview van 30 seconden luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify Twitter-integratie

Voortaan als gebruikers een linkje naar een nummer op Spotify delen, maakt Twitter er vanzelf een audiokaart van. Daarmee valt de link meer op in de tijdlijn. Hierop staat de artiest en het nummer, gepresenteerd met de albumhoes. Door op play te tikken, speelt een preview van een halve minuut af. Gebruikers kunnen natuurlijk ook direct door naar de Spotify-app om het volledige liedje te luisteren.

Twitter-Spotify02-300x274@2x

Audiokaarten

Mogelijk heb je dit soort audiokaarten al eerder gezien. In 2014 startte Twitter ermee, toen met iTunes-previews. Inmiddels werken ze ook met Soundcloud. Het was afwachten tot er Spotify-integratie kwam, naar dat is nu dus zover. Voor de muziekdienst is dit weer een manier om voor Apple Music te blijven. Het platform van Apple heeft inmiddels 13 miljoen betalende gebruikers, tegenover 30 miljoen abonnees van Spotify. Laatstgenoemde heeft echter wel veel meer gratis gebruikers, in totaal zo’n 89 miljoen. Apple biedt geen gratis optie aan, wel een proefperiode van drie maanden.

De Spotify-integratie op Twitter zal de komende dagen voor iedereen uitgerold worden, dus mogelijk is hij bij jou nog niet beschikbaar.

Vernieuwingen bij Twitter en Spotify

Zowel Spotify als Twitter kwamen de afgelopen dagen met nieuwe functies in het nieuws. Zo biedt Spotify nu een familie-abonnement aan voor 15 euro, waar tot zes personen aan te koppelen zijn. Daarmee is zo’n abonnement even duur als bij Apple Music. Twitter kwam in het nieuws omdat het netwerk binnenkort links, foto’s en filmpjes niet meer meetelt in het 140-tekens limiet. Zo kun je dus meer tekst kwijt in tweets. Wanneer die verandering precies wordt doorgevoerd, is nog onbekend.

Lees meer over Spotify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.