Spotify test Instagram Story-achtige functie voor artiesten

Lars Paijmans
15 mei 2019, 11:06
1 min leestijd
Spotify test Instagram Story-achtige functie voor artiesten

Spotify wil artiesten meer laten vertellen over hun muziek met de nieuwe Storyline-functie. Deze heeft wel iets weg van Instagram Stories, maar werkt net even anders.

Spotify Storyline geeft artiesten een nieuw podium

Spotify geeft artiesten de kans om meer te vertellen over hun eigen nummers met Storyline. In de toekomst kun je door naar boven te vegen over een nummer, een serie van kaarten tevoorschijn laten komen. Hier veeg je doorheen net zoals je dat met de Story-functie op Instagram doet. Bovenin zie je in een balk hoeveel kaarten er nog op je staan te wachten.

Spotify Storyline

Dit geeft een artiest bijvoorbeeld de kans om uit te leggen wat de betekenis achter de songtekst is, of hoe de opname ervan in zijn werk is gegaan. Een leuke kans voor fans dus om meer te weten te komen over hun favoriete bands.

Omdat de functie nog wordt getest, is ‘ie slechts bij een zeer beperkt aantal nummers beschikbaar. Opvallend genoeg hoort Nederland bij één van de weinige landen waar Storyline wordt uitgeprobeerd. Je kunt er zelf dus ook een kijkje naar nemen door de volgende stappen te doorlopen.

Zo test je de nieuwe functie zelf uit:

  1. Open de Spotify-app;
  2. Zoek een nummer op van Billie Eilish;
  3. Speel een nummer af;
  4. Swipe naar boven om de Storyline-functie te zien.

Wanneer de functie naar meer nummers wordt uitgerold, is niet duidelijk. Ook zal een artiest er zelf voor open moeten staan om dit te ondersteunen, aangezien ze zelf de benodigde teksten moeten aanleveren. Zelfs als Spotify Storyline officieel lanceert, wil dit dus nog niet zeggen dat je ieder nummer op deze manier van achtergrondinfo kunt voorzien.

Lees ook: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu