Spotify-fout belastte je Mac maandenlang met enorme hoeveelheden data

Lars Paijmans
11 november 2016, 13:16
1 min leestijd
Spotify-fout belastte je Mac maandenlang met enorme hoeveelheden data

De Mac-app van muziekdienst Spotify zou enorme hoeveelheden data op de SSD van je Mac schrijven, zelfs als de app inactief is. Slecht nieuws voor je SSD, die daardoor een stuk sneller verslijt. Een update moet dit Spotify SSD probleem oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify SSD fout schreef onnodig veel data

De afgelopen vijf maanden heeft Spotify dit SSD-probleem gehad, wat de nodige klachten op Reddit en het support forum van de muziekdienst opleverde. Nadat Ars Technica er een artikel over schreef, reageerde Spotify door te zeggen dat er een update 1.0.42 wordt uitgerold die het probleem moet verhelpen. Deze wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren voordat hij ook voor jou beschikbaar is.

spotify SSD

Het probleem zorgde ervoor dat er enorme hoeveelheden data werden bijgeschreven en verwijderd in een hele korte tijd. Sommige gebruikers lieten zien dat de Spotify-app soms 10GB aan data bijschreef in een tijdsbestek van 40 seconden. In een uur tijd zorgt dit regelmatig voor honderden gigabytes aan extra schrijfdata.

Update is onderweg, gebruik tot die tijd de webversie

De test kon op de meest recente versie van Spotify voor de Mac worden herhaalt. In dit geval maakt het niet uit of je muziek lokaal opslaat of gewoon een nummer streamt om er naar te luisteren. Dit is een probleem voor SSD’s, omdat deze een beperkte capaciteit hebben als het op schrijfruimte aankomt.

Als je bezorgd bent om de levensduur van je SSD, raden we aan om voorlopig de browserversie van Spotify te gebruiken. In tegenstelling tot de macOS-app, treedt het SSD-probleem hier namelijk niet op.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen