‘Spotify als standaard Siri-muziekdienst in te stellen vanaf iOS 14.5’

Lars Paijmans
8 februari 2021, 14:59
1 min leestijd
‘Spotify als standaard Siri-muziekdienst in te stellen vanaf iOS 14.5’

Al jaren vragen we erom, maar vanaf iOS 14.5 gaat het gebeuren: dan kun je Spotify als standaard muziekdienst voor Siri instellen.

Lees verder na de advertentie.

Siri gaat Spotify als standaard ondersteunen

De nieuwe Siri-functie werd ontdekt in de eerste bèta van iOS 14.5. Zodra je de update hebt geïnstalleerd, kun je Siri vragen om een nummer af te spelen. De eerste keer dat je dit doet, vraagt Siri welke muziekdienst je gebruikt.

Hierbij heb je voor het eerst niet enkel de keuze uit Apple Music, maar ook Spotify, YouTube Music en andere muziek-apps. Zodra je hier jouw favoriete muziek-app aangeeft, zal Siri deze onthouden en altijd gebruiken om in de toekomst antwoord te geven op muzikale vragen.

Spotify Siri

Is Spotify je enige muziek-app en heb je de Muziek-app verwijderd, dan zal Siri voortaan automatisch Spotify openen na een muzikale vraag.

Vooralsnog werkt de functie niet perfect, wat niet zo gek is omdat deze zich nog in de bètafase bevindt. Ook is er in de Instellingen-app nog geen optie om dit handmatig aan te zetten. We houden dus nog een kleine slag om de arm, maar deze langverwachte functie lijkt er eindelijk te komen.

Lees ook: iOS 14.5: de 7 belangrijkste nieuwe functies op een rij

Apple stelt iOS steeds verder open

Vorig jaar zette Apple een soortgelijke stap door gebruikers de kans te geven om zelf hun standaard browser te kiezen. Het ligt dan ook voor de hand dat we vroeg of laat voor de muziekdiensten ook deze optie zouden krijgen.

Wanneer iOS 14.5 uitkomt is nog niet duidelijk. Onlangs verscheen de eerste testversie, dus het zal nog zeker een paar weken duren tot dit zover is. Uiteraard lees je op iPhoned als eerste als de update beschikbaar is.

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: 9to5mac
Spotlights: Siri, Spotify
Versie: iOS 14

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's