De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Spotify als standaard Siri-muziekdienst in te stellen vanaf iOS 14.5’ – Update

Lars Paijmans
5 maart 2021, 9:11
2 min leestijd
‘Spotify als standaard Siri-muziekdienst in te stellen vanaf iOS 14.5’ – Update

Vanaf iOS 14.5 kan Apples stemhulp Siri overweg met andere muziekdiensten, zoals Spotify. Het is echter niet mogelijk om je persoonlijke voorkeuren op te geven in het instellingenmenu. In plaats daarvan moet je Siri ‘trainen’.

Lees verder na de advertentie.

Update 5 maart 2021 9:11 uur:

Siri Spotify iOS 14.5

Het verhaal ligt iets genuanceerder dan aanvankelijk werd gedacht. Het klopt dat Siri vanaf iOS 14.5 andere muziekdiensten dan Apple Muziek gaat ondersteunen, maar het is niet mogelijk om deze als standaard in te stellen.

In plaats daarvan bepaalt Siri op basis van jouw voorkeuren welke muziekdienst wordt gebruikt. Dat heeft Apple bevestigd tegenover website TechCrunch.

Een praktijkvoorbeeld verduidelijkt de situatie. Er is vanaf iOS 14.5 geen optie om bijvoorbeeld Spotify als standaardmuziekdienst aan te vinken. In plaats daarvan moet je Siri specifiek vragen om muziek via deze dienst af te spelen.

Indien je dit vaak genoeg doet leert Apples muziekdienst dat Spotify dé manier is waarop jij naar muziek luistert. Vervolgens wordt de van oorsprong Zweedse dienst als standaard aangevinkt. Op eenzelfde manier probeert Siri erachter te komen welke apps jij gebruikt om bijvoorbeeld naar podcasts en/of audioboeken luistert.

Initieel bericht van 8 februari 14:59 uur:

Siri gaat Spotify als standaard ondersteunen

De nieuwe Siri-functie werd ontdekt in de eerste bèta van iOS 14.5. Zodra je de update hebt geïnstalleerd, kun je Siri vragen om een nummer af te spelen. De eerste keer dat je dit doet, vraagt Siri welke muziekdienst je gebruikt.

Hierbij heb je voor het eerst niet enkel de keuze uit Apple Music, maar ook Spotify, YouTube Music en andere muziek-apps. Zodra je hier jouw favoriete muziek-app aangeeft, zal Siri deze onthouden en altijd gebruiken om in de toekomst antwoord te geven op muzikale vragen.

Spotify Siri

Is Spotify je enige muziek-app en heb je de Muziek-app verwijderd, dan zal Siri voortaan automatisch Spotify openen na een muzikale vraag.

Vooralsnog werkt de functie niet perfect, wat niet zo gek is omdat deze zich nog in de bètafase bevindt. Ook is er in de Instellingen-app nog geen optie om dit handmatig aan te zetten. We houden dus nog een kleine slag om de arm, maar deze langverwachte functie lijkt er eindelijk te komen.

Lees ook: iOS 14.5: de belangrijkste nieuwe functies op een rij

Apple stelt iOS steeds verder open

Vorig jaar zette Apple een soortgelijke stap door gebruikers de kans te geven om zelf hun standaard browser te kiezen. Het ligt dan ook voor de hand dat we vroeg of laat voor de muziekdiensten ook deze optie zouden krijgen.

Wanneer iOS 14.5 uitkomt is nog niet duidelijk. Onlangs verscheen de eerste testversie, dus het zal nog zeker een paar weken duren tot dit zover is. Uiteraard lees je op iPhoned als eerste als de update beschikbaar is.

Standaard-apps instellen met iOS 14: zo doe je dat!
Bronnen: 9to5mac, TechCrunch
Bron afbeelding: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen