Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Vanaf iOS 13 kun je Spotify-liedjes aanzetten via Siri’

Michel van 't Klaphek
14 augustus 2019, 10:58
2 min leestijd
‘Vanaf iOS 13 kun je Spotify-liedjes aanzetten via Siri’

Als het aan Spotify ligt kun je binnenkort hun albums, afspeellijsten en liedjes via Siri aanzetten. De Zweedse muziekdienst zou hierover momenteel in onderhandeling zijn met Apple.

Lees verder na de advertentie.

Spotify-muziek afspelen met Siri vanaf iOS 13 mogelijk

Dat schrijft The Information op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken. De onderhandelingen zijn nogal opmerkelijk, omdat Apple en Spotify al maanden met elkaar in de clinch liggen. Het Zweedse muziekbedrijf vindt de iPhone-maker een monopolist. Apple zou er alles aan doen om de eigen Muziek-app te promoten ten koste van andere diensten.

Het lijkt er echter op dat de gemoederen wat zijn bedaard. De Zweden zouden namelijk in gesprek met Apple zijn, zodat Siri binnenkort liedjes, afspeellijsten en albums kan afspelen via een stemcommando. Je moet hierbij wel expliciet aangeven dat je iets van Spotify wil aanzetten:”Hé Siri, speel [album] af op Spotify.”

Het muziekbedrijf wil de verandering doorvoeren met de release van iOS 13, dat waarschijnlijk over een maand gelijktijdig met de 2019 iPhones uitkomt. De nieuwste software-update zorgt ervoor dat Siri ook overweg kan met muziek-apps en diensten die niet door Apple zelf zijn gemaakt, zoals Spotify.

Lees ook: Deze 7 tips voor Spotify klinken als muziek in je oren

Spotify bevestigd

Wel is het zo dat Muziek de standaard afspeel-app blijft, aldus The Information. Spotify lijkt de onderhandelingen overigens te bevestigen op haar Time to Play Fair-website, die afgelopen maart werd gelanceerd om de aanklacht tegen Apple kracht bij te zetten.

Eerst stond er op deze website namelijk dat Apple ervoor zorgde dat men geen muziek op de HomePod of Siri kon afspelen. Nu staat er de volgende tekst: “Onlangs heeft Apple aangekondigd dat we via Siri muziek kunnen afspelen. Je moet alleen nog steeds onze naam noemen, want standaard speelt de HomePod alleen Apples Muziek-app af.”

Ook interessant: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Wordt vervolgd

Momenteel is iOS 13 in publieke bèta, maar de definitieve versie voor alle ondersteunde iPhones komt volgende maand uit. Waarschijnlijk horen we dan ook meer over de eventuele Spotify-ondersteuning. Download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu