Spotify-liedje aanzetten met Siri: zo doe je dat
Michel van 't Klaphek

Goed nieuws voor Spotify-gebruikers. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om liedjes, afspeellijsten en album aan te zetten met Siri. De functie werd eerder getest en wordt vanaf nu uitgerold naar alle Spotify-gebruikers met iOS 13. Ook is er een speciale app voor de Apple TV uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify krijgt Siri-ondersteuning in iOS 13

Sinds eind september konden sommige luisteraars als Spotify-liedjes aanzetten met Siri. Vanaf vandaag rolt de functie uit naar iedereen. Je moet hiervoor wel minstens iOS 13.1 of iPadOS 13.1 draaien op je iPhone of iPad. Wil je ook een liedje aanzetten met alleen maar je stem? Dat is heel simpel. Zeg “Hé Siri, speel [nummer] van [artiest] af op Spotify.” Dit werkt natuurlijk ook wanneer je een bepaalde artiest, specifiek album of afspeellijst wil opzetten. Ook kan Siri podcasts afspelen.

Het is belangrijk dat “op Spotify” vermeldt, want standaard speelt je iPhone liedjes af via Apple Music, een concurrent van het Zweedse muziekbedrijf. Siri luistert ook in de auto naar je instructies. Wanneer je CarPlay gebruikt is het dus ook mogelijk om je favoriete muziek op te zetten. De audio begint op dat moment op de achtergrond te spelen.

Tot slot werkt de functie ook op de HomePod, maar die speaker is officieel niet in Nederland verkrijgbaar. Jammer genoeg vissen mensen met een Apple Watch achter het net. Spotify via Siri bedienen is nog niet mogelijk op de smartwatch. De muziekdienst heeft natuurlijk wel een eigen app die je kunt gebruiken, al is die nog vrij beperkt in functionaliteit.

Spotify tips

Daarnaast heeft Spotify een nieuwe app uitgebracht voor de Apple TV. Het programma is behoorlijk geïnspireerd op de versie voor andere smart tv-systemen, zoals Roku. De nieuwe Spotify-app is in de tvOS App Store te downloaden.

Lees ook: Deze 7 tips voor Spotify klinken als muziek in je oren

Meer over iOS 13

Je hebt iOS 13.1 nodig om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheid. Deze update kwam afgelopen week uit en voegt meerdere functies toe die de deadline voor iOS 13 niet hebben gehaald. Zo kun je nu onder meer Siri berichten laten voorlezen zonder je scherm te hoeven activeren. Check ons overzicht van iOS 13.1-functies voor de overige vernieuwingen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.