De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Spotify luisteren met zijn tweeën straks goedkoper met Premium Duo

Florence Peeters
28 maart 2019, 16:33
2 min leestijd
Spotify luisteren met zijn tweeën straks goedkoper met Premium Duo

Een Spotify Premium-abonnement is straks mogelijk voordeliger voor vrienden, stelletjes en andere duo’s. De muziekstreamingdienst test namelijk een nieuw abonnement: Spotify Premium Duo.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Premium Duo: goedkoper streamen voor twee

Je Netflix-account, iCloud-opslagruimte en ook Spotify Premium-abonnement: de online diensten zijn vrijwel altijd te delen met anderen. Zo heb je bij Spotify de Premium Familie-optie. Voor 14,99 euro per maand kun je daarmee met maximaal zes personen van hetzelfde Premium-account genieten.

Maar Spotify werkt aan nog een abonnement dat voor meerdere personen is geschikt. In vijf landen test het nu Premium Duo. Met dit abonnement kun je met twee personen voor 12,49 euro per maand een gezamenlijk Premium-account afsluiten. Dat heeft Spotify bevestigd tegenover The Verge.

Spotify Premium Duo

Met Premium Duo krijg je ook toegang tot een speciale afspeellijst genaamd Duo Mix. Deze lijst wordt automatisch samengesteld op basis van de luistergeschiedenis van beide personen. Zo ontdek je vanzelf hoe erg jullie muzieksmaken overeenkomen. Op de Ierse Spotify-website – één van de testlanden – is al te zien wat het abonnement allemaal biedt.

Met deze optie kan Spotify een perfecte middenweg vinden voor veel luisteraars. Omdat een betaald abonnement op de muziekstreamingdienst voor één persoon 9,99 euro kost, is Familie al gauw een interessante optie voor bijvoorbeeld vrienden of geliefden. Ben je slechts met zijn tweeën, dan biedt Premium Duo straks een nog voordeliger abonnement.

Zelfde controle als Familie-optie

Net zoals bij het Familie-abonnement, moet je op hetzelfde adres wonen om het abonnement te mogen delen. In de praktijk komt het echter veelvuldig voor dat mensen hier misbruik van maken. Tot grote ergernis van Spotify, dat vorig jaar een tijdje een gps-test heeft uitgevoerd om dit misbruik tegen te gaan.

Deze test is echter weer gestopt, en dus is het in theorie ook mogelijk om het Duo-abonnement te gebruiken zonder op hetzelfde adres te wonen. Wel wordt er tijdens het afsluiten aan beide gebruikers gevraagd waar ze wonen, in de hoop dit tegen te gaan. Het bedrijf heeft nog niet bevestigd of en wanneer Spotify Premium Duo verder wordt uitgerold.

Lees meer over Spotify

Bron: The Verge
Bron afbeelding: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu