Spotify focust op podcasts, behaalt 60 miljoen abonnees

Lars Paijmans
1 augustus 2017, 9:56
2 min leestijd

In vijf maanden tijd groeide muziekdienst Spotify van 50 naar 60 miljoen betalende gebruikers. Het bedrijf wil verder groeien door naast muziek te investeren in een sterk verbeterde Spotify podcast-functie.

Lees verder na de advertentie.

Spotify ziet podcasts als volgende grote stap

Techcrunch onthult dat Spotify harder groeit dan ooit. Naast de huidige zestig miljoen betalende gebruikers, zijn er namelijk nog veel meer mensen die een gratis account hebben met advertenties. Deze groep brengt het totale aantal naar 140 miljoen leden.

Dat is een flinke voorsprong op concurrent Apple Music, dat het met 27 miljoen betalende leden en geen gratis luisteraars moet doen. Apple deelde dit aantal tijdens WWDC in juni, dus we mogen er vanuit gaan dat het aantal luisteraars hier inmiddels iets boven zit.

Spotify podcast

Iets wat Apple vooralsnog beter doet dan Spotify zijn podcasts. Hoewel Spotify deze shows wel ondersteunt, zitten ze zo goed verstopt dat ze maar weinig mensen opvallen. Daar komt spoedig verandering in, zo schrijft Bloomberg. De muziekdienst test een aantal originele podcasts, die worden gepromoot op dezelfde manier als nieuwe muziek.

Voor deze test worden vooralsnog alleen grote Amerikaanse podcasts gebruikt, zoals Reply All, Pod Save America en The Bill Simmons Podcast. Spotify zou hebben afgesproken om deze podcasts te promoten, als er in de aflevering over Spotify gesproken wordt.

In theorie is de nieuwe focus van Spotify goed nieuws voor podcasters. Met de grote groep gebruikers en slimme algoritmes heeft de muziekdienst de kans om deze shows aan een nieuw publiek voor te stellen.

Ook Apple vernieuwt op podcastgebied

Apple zit echter niet stil als het om podcasts gaat. Met iOS 11 wordt de app in een nieuw jasje gestoken, wat het makkelijker moet maken om nieuwe afleveringen te ontdekken. Vooralsnog heeft het bedrijf uit Cupertino 55 procent van de podcastmarkt in handen, maar daar zou Spotify binnenkort een deel van af kunnen snoepen.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen