De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Spotify komt met betaalde podcasts, vraagt geen commissie zoals Apple’

Michel van 't Klaphek
23 april 2021, 13:23
2 min leestijd
‘Spotify komt met betaalde podcasts, vraagt geen commissie zoals Apple’

De strijd in podcastland is definitief losgebarsten. Afgelopen week presenteerde Apple haar podcastdienst en volgens The Wall Street Journal komt ook Spotify binnenkort met betaalde podcasts.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Spotify komt met betaalde podcasts

Anonieme bronnen laten de Amerikaanse krant weten dat Spotify de dienst binnenkort aankondigt. Wie een abonnement afsluit kan daardoor luisteren naar exclusieve podcasts op Spotify. Het is nog niet duidelijk hoe duur de betaalde Spotify-podcastdienst wordt.

spotify hifi kwaliteit

Wel schrijft The Wall Street Journal dat de muziekdienst deze dienst gratis aanbiedt aan makers van podcast. Zij kunnen zich voor niks aanmelden bij Spotify en shows aanbieden die exclusief voor betalende abonnees te beluisteren zijn.

Eerder deze week kondigde Apple al iets soortgelijks aan. De iPhone-maker start binnenkort met een betaalde podcastdienst. Een belangrijk verschil tussen de twee is dat Apple commissie vraagt aan makers.

Zij moeten tussen de 15 en 30 procent van hun omzet afdragen. Ook zijn makers verplicht om 20 dollar lidmaatschap per jaar te betalen aan Apple. The Journal meldt dat Spotify geen lidmaatschapskosten gaat doorrekenen.

Strijd in podcastland barst los

De strijd in podcastland lijkt definitief te zijn losgebarsten. De komende maanden gaan uitwijzen wie aan het langste eind gaat trekken. Aan de ene kant heeft Apple het voordeel dat men haar eigen muziekdienst op al haar apparaten kan promoten, van iPhone, iPad tot Mac.

apple podcasts abonnement

Vlak echter ook Spotify niet uit. De van oorsprong Zweedse muziekdienst is marktleider in de streamingmarkt en heeft bijna twee keer zoveel betalende abonnees als Apple Music. Bovendien gaat Spotify haar podcastprogramma dus gratis aanbieden voor makers, als The Wall Street Journal gelijk heeft.

Apple Music tegenover Spotify

Ben je op zoek naar een nieuwe muziekdienst? In onze Apple Music vs Spotify-vergelijking leggen we twee populairste opties langs de meetlat. Wat ons betreft wordt Apple Music steeds beter, maar trekt Spotify vooralsnog aan het langste eind.

Sinds kort kun je ook een abonnement op Spotify HiFi nemen. Hiermee geniet je van muziek in hogere geluidskwaliteit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen