Apple Music zit Spotify ook in de onderhandelkamer in de weg

Lars Paijmans
24 augustus 2016, 14:28
1 min leestijd
Apple Music zit Spotify ook in de onderhandelkamer in de weg

Spotify heeft nu al langer dan een jaar een nieuwe stevige concurrent in de vorm van Apple Music. Nu zit de muziekdienst van Apple Spotify ook in de weg bij de onderhandelingen voor de contracten met platenmaatschappijen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify onderhandelingen met platenlabels

De contracten die Spotify met platenmaatschappijen heeft staan op het punt om te verlopen, dus moet de muziekdienst weer rond de tafel gaan zitten om over de rechten te praten. Spotify zou van plan zijn om nieuwe afspraken voor langere tijd vast te leggen, terwijl de kosten hiervoor omlaag gaan.

Spotify onderhandelingen

Volgens MusicBusinessWorldwide geven de platenlabels echter tegengas wat de prijs betreft, en dat zou deels met Apple te maken hebben. Het bedrijf uit Cupertino zou labels namelijk een hogere prijs betalen voor dezelfde rechten, dus willen de maatschappijen dat Spotify dit tarief tegemoet komt. Een probleem, aangezien Spotify hard zijn best doet om een winstgevend bedrijf te worden.

Labels willen de tarieven van Apple

Zo zou Spotify 55 procent van de omzet aan labels betalen, terwijl Apple er 58 procent voor over heeft. Spotify reageert door te zeggen dat Apples hogere percentage pas van start gaat na een proefperiode van drie maanden, en dat Spotify simpelweg niet het geld heeft om op dit gebied de strijd met Apple en Google aan te gaan.

De deals zijn nog niet gesloten, maar de verwachtingen zijn nu dat Spotify een nagenoeg identieke overeenkomst zal sluiten als degene die nu geldt. Vooralsnog hoeven we ons overigens geen zorgen te maken dat grote maatschappijen als Universal Music Group, Warner Music Group en Sony Music Group hun materiaal van Spotify afhalen.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen