Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Spotify komt binnenkort met nieuw abonnement (met deze functies)

Yannick Chalkiopoulos
6 mei 2024, 11:00
3 min leestijd
Spotify komt binnenkort met nieuw abonnement (met deze functies)

Spotify lanceert binnenkort waarschijnlijk een nieuw abonnement, dat veel meer functies heeft dan de huidige opties. Dit is er nieuw in Spotify Supremium!

Lees verder na de advertentie.

Nieuw abonnement Spotify

Luister je geregeld naar muziek op Spotify? Dan is er goed nieuws, want de muziekdienst werkt aan een nieuw abonnement. In Spotify Supremium luister je naar muziek in de hoogste kwaliteit. Er gaan al jaren geruchten over een nieuw abonnement op Spotify met lossless audio. Dat zijn audiobestanden die niet zijn gecomprimeerd, waardoor er ook geen kwaliteitsverlies van het geluid is.

Lees ook: Strijd tussen Apple en Spotify gaat door – belangrijke update wéér geweigerd

Nu worden audiobestanden wel nog kleiner gemaakt, waardoor je muziek en podcasts niet in de hoogste kwaliteit hoort. Dat is bij Spotify Supremium niet meer het geval, je krijgt er bij de audiokwaliteit dan de ‘Lossless’-optie bij. Het is de verwachting dat lossless audio de belangrijkste toevoeging is aan het nieuwe abonnement bij Spotify. Dat is goed nieuws, want zo luister je straks naar je favoriete muziek en podcast in de hoogste kwaliteit.

spotify nieuw abonnement

Zo goed is lossless audio

Op dit moment ondersteunt Spotify bestanden tot 320 kbps. Met de introductie van lossless wordt dat maar liefst 1411 kbps, of mogelijk nóg hoger. In een gelekte schermafbeelding noemt Spotify onder ‘Lossless’ zelfs 2117 kbps, dat is bijna zeven keer zo hoog als de huidige opties bij Spotify. Bovendien ondersteunt het Supremium abonnement naar verluidt 24-bit, 44.1 kHz. Ter vergelijking: Apple Music heeft 16-bit/44.1 kHz audio (cd-kwaliteit), tot maximaal 24-bit/192 kHz.

De geluidskwaliteit wordt dus veel beter bij het nieuwe abonnement op Spotify. Het is wel aan te raden om losless alleen te gebruiken bij nummers die je downloadt, want het kost veel data om deze bestanden af te spelen. Volgens Spotify heb je 15,9 MB per minuut nodig om een nummer met deze kwaliteit af te spelen. Pas dus op, want zo kan je mobiele internetabonnement er snel doorheen gaan. Je hebt bij het nieuwe abonnement natuurlijk ook de optie om in lagere kwaliteit naar de audio te luisteren.

spotify screenshots

Spotify komt binnenkort met nieuw abonnement

De geruchten gaan al langer dat Spotify aan een abonnement met lossless audio werkt, maar er zijn nog niet eerder schermafbeeldingen gelekt. Dat we nu de eerste afbeeldingen zien betekent dat we waarschijnlijk niet lang meer op Spotify Supremium hoeven te wachten. Andere functies voor het abonnement zijn het aanpassen van de snelheid van nummers of het remixen van verschillende liedjes.

Lees ook: Wéér nieuwe regels in de App Store: dit betekent het voor Spotify

Het is nog niet bekend wanneer we het nieuwe abonnement van Spotify precies kunnen verwachten. Ook de prijs van Spotify Supremium is nog onbekend. Apple Music heeft nu al ondersteuning voor hi-fi audio en kost op dit moment 10,99 euro per maand. Voor een individueel abonnement bij Spotify betaal je nu hetzelfde, dus de Supremium variant zal waarschijnlijk nog duurder worden. Daar krijg je dan wel muziek in de hoogste kwaliteit en nieuwe functies voor terug.

Wil je meer weten over Spotify? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bronnen afbeeldingen: The Verge, The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu